ABD'de Bankacilik Dogusu

War için Paying.

kagit para ile Colonial deneyler 1775 Amerikan Devrimi'nin finansmani için emsal kurdu. Kita Kongresi Philadelphia de dogrudan vergi kolonistler yetkisi olmadigini, ve Ingiltere'nin geleneksel düsmanlarin bütün sömürgeler 'finansal ihtiyaçlarini karsilamak için yeterli para ödünç olamazdi.

fon yaratmaktadir için en pratik alternatif nedenle kredi faturalari veya kagit para sorununa idi. Birçok kongre üyesi bu kagit para fazla emisyon sey gizli vergilendirme, hükümet için
1779 By, çözünürlügü ragmen, Kongre $ 200,000,000 kagit döviz yetkili vardi yeni faturalari konularini sinirlamaya. girisimler koloniler sahip fonlar bu konulari kurtarmak sagladiginiz sonra Ve basarisiz, zaten 1776 baslamis amortisman, kanitlamistir hizlandirilmis. 1780 olarak, bir $ 1 gümüs sikke 80 $ Continental para degdi!

Kongre amortisman ile komplike plan 1780 benimsenen çok ödenmemis kagit para yeniden hatirlanabilmesi tarafindan anlasma denedi. genel basarisizlik Kitalilar sonuna yazildigindan planliyoruz. zamaninda ise degersiz, ifadeyi "sebebiyet veren oldu Continental degmez."

ABD'deki The First Commercial Bank.

savas finansmaninda yardim için Kongrenin devam lüzum nihayetinde bir ticari banka kurulmasi direnç üstesinden geldi. 1781 yilinda, Continental Congress Banka'nin Kuzey Amerika, savasin geri kalan finansman destekli birine bir charter verilen - Fransa'dan büyük bir kredi esas üzerinden.

Banka'nin Kuzey Amerika basarili ticari bir tesebbüste olarak idi. Bu, ticari ve ekonomik genisleme için kredi temin ve notlar para itfa yayinlanan giderek genel bir süphe ve güvensizlik kolonistler üstesinden kagit para ve arazi bankalarla geçmis deneyimlerinden gelistirmisti.

ticari bankalar Soon sonra yakindan sonra Bank Kuzey Amerika New York ve Boston kuruldu desenli. bu üç bankalarin basarili operasyon degerli bankacilik deneyim saglanan ve Banka ABD'nin için temellerini atmasina yardim eden.

No comments:

Post a Comment