Easy Kredi, Addicted - Is Cyles ve Fiat Money

Ekonomistler, bankacilar ve isletmelerin kredi kabarciklar tahmin korkunç bir sicili var. Her zaman hapse girip boom bir ekonomi çevrimleri, malinvestments ortaya bulunmaktadir. veri serbestçe para akislari ve o kredi, yatirimcilar, ve ekonomistler çok yanlis öylesine sik sik olabilir Villepin is operasyonlarini mevcuttur zenginligini Given.

fiziksel bilimler, hipotezini verileri açiklamak doesnt yilinda hipotez rafine oldugunu. Ekonomistler, bankacilar, ve, ironik yeterince, dogru risk öngör
Kurumlar için, kredi kullanilabilirligi ki artirabilen mevcut varliklarin daha büyük yatirim yapmak anlamina gelir. Onlar dikkatle ödünç borçlanma maliyetini karsi yatirim risk: faiz oranini tartin. Herhangi bir yatirim firsati için, sonra, tek bir is ödünç para üzerinde faiz indirdi ise daha fazla yatirim yapmak olasidir.

Baska bir deyisle, düsük faiz orani göstermez kredi kredi fonlarina istekli yüksek risk yatirimlar için olmasidir. daha fonlar dan onlar alt risk firsatlari ödünç zorunda ödünç vermek varsa kredi sadece yüksek risk için daha düsük oran kabul edecektir.

gerçek anlamda, egemen faiz oranlarinin kredi riskini-hosgörü bir göstergesidir.

Süphesiz, isin normal seyrinde bazi yatirimlar (bir dizi risk ile orantili) malinvestments olarak açiklanacak, ancak kredi ki iyi yatirimlar fazla bu kayiplarini telafi edecek bahis vardir. Bu hedging otomatik olarak malî piyasalar üzerindeki olusur; güvenli yatirim ve kredi yüksek faiz ödemek yüksek riskli ve düsük oranli krediler yapilir önce emir dolu olsun.

Ancak, faiz orani sadece finansal piyasa tarafindan, daha sonra risk primi bilgi faiz orani yer alan ayarli degilse azalir veya kaybolur. Zaman newly-fiat para Olusturdugunuz finansal piyasa hits, o yatirimlar için kaydedilmis parayla yarismaktadir; sonuçta düsük faiz orani ve üst risk kredilerin aksi olurdu daha yapilir oldugunu.

Bu rahatsizliklarina Otomatik hedging elma sepeti. yüksek riskli kredilerin daha malinvestments olarak ortaya olma olasiligi, oldugundan çok fazla sermaye mallari üretilir ve isletmeler, bankalar ve koruyucular kayiplar daha yüksek normal varsayilan dolayi muzdarip. Sermaye mallari pazarlar, fabrika kapatmak, isçi ve yeni olusturulan fayda tüketim mallari pazari vuran zamaninda at, elyaf ürünleri, konut fiyatlari sisirme, issiz ve enerji depresif.

is döngüsü büstü kismi sermaye mallari piyasalari dogal arz fazlasi berrak kadar devam edecek. Ekonomistler ki parasal politikalarinin kredi kabarcik neden vasiyetle gerektiren, hükümet harcama, banka kurtarilmasi artti ve "daha mahmuz faiz oranlarinin düsürülmesi" yumusak inis "çözümler itiraf asla (mal) sermaye mallari yatirim. Isletmeler, görünümlü, yatirim yapmaya ve bankalar, daha krediler yapmak seyir, ekonomistlerin "çözüm" itiraz dont.

"yumusak inis" çözüm olarak büstü dönemi uzamis ve bazi durumlarda büstü mucip ne oldugu daha spurs derinlestirdi. Ama, isletmeler, bankacilar, ve ekonomistler, kolay kredi bagimlisi, alternatif bu tercih.

What alternatif nedir? ses parayla birlikte mali pazarinda, faiz orani yapay manipüle olamaz. Piyasadaki Fonlar mevcuttur ve hakim faizlerin gecikmis tüketimi ve kredi risk-hosgörü gerçek düzeyi yansitmaktadir. sermaye mal Fewer yatirimlar ama yapilir yapilir olanlar az isadamlarinin iyimserlik olarak malinvestments olmak mali piyasa tarafindan sinirlidir muhtemeldir.

Zaman tüketicilere tüketim saglayacagini salter, degisiklik belirgin finans piyasasi üzerindedir. Yüksek riskli krediler ve faiz oranlarinda artis yapilmamistir. Bu isletmelere açik bir göstergesi onlar ekstra üretim kapasitesi yada, tercihen gerçekten krediler alirsiniz ekstra üretim kapasitesi bina dogrulayabilecegi yalnizca isletmeler lüzum kalmamasidir.

Ne zaman tüketicilere geri tasarrufu geçmek, finansal piyasalar flos olmak, faiz oranlari düsme ve daha fazla kredi sermaye mallari için yapilir. her döngüsü With, üretken kapasite artirimlari, reel kârlar ve ücretler yükselisi ve para hiz kredi daha dengeli portföyleri daha krediler yapmak izin artirir. Konjonktür geçmiyorsa ama boom ve farkli sektörlerdeki farkli zamanlarda tüm ziyade birlikte doruklarina ve vadiler ulasan sallanmaz genel ilerlemeye büst dan degisiklikleri.

Olarak isletmeler, bankalar olarak uzun ve ekonomistler kolay kredi bagimlisi kalir, onlar ve konjonktür bigger ve daha sik bomlarin ve büstleri araciligiyla gidecegim kisa vadeli kâr için uzun vadeli kazançlar feda edecegim. Ve, onlar etrafinda dünyanin an haydut statüsünde ses para sistemleri tutmak hükümetlere lobi devam edecektir.

No comments:

Post a Comment