Bond Market Bir Giris

Tahvil veya menkul birçok yönden krediler veya borç benzer. Bir kisi bir bag satin aliyor, o aslinda bir hükümet, belediye, sirketi federal ajansi veya tahvil yayimlamistir baska entity para kredi oldugunu. bir bagin ihraççi borçlu iken Burada tahvil satin bulunan kisi, bir ödünç veren esittir. kredi veya borç Buna karsilik, ihraççi obligatör faiz belirli bir orani ile birlikte anaparanin zaman tahvil vadesi alir ödenecektir vaat ediyor. Burada esas degeri bagin yüz degeri ve faiz orani olarak d
Birkaç yatirimcilarin mali planin temel unsuru olarak tahvil düsünün. tahvilleri ödemeler bir öngörülebilir stream si uzun vadeli yatirimlar Bunun nedeni, iadesinden anapara ve döndürür güvenli faiz birlikte. Dolayisiyla insanlar böylece onlari düsünün korumak ve herhangi major risksiz onlarin sermaye artirimi. Yatirim tahvilleri içinde daglik birinin onlarin emeklilik veya çocuklarinin egitim için kurtaricidir faydalidir.

satin alma ve tahvil olusur satis Finansal piyasa, Bond Market olarak adlandirilir. 2006 itibariyle, uluslararasi tahvil piyasasi tahmini degeri 45000000000000 $ idi. çesitli ülkelerde hisse senedi ve emtia piyasalari, tahvil piyasalari aksine ortak mali döviz eksik yerler olarak dagitilmis ticaret var. Ancak ABD'de tahvil pazar tamamen merkezilestirilmis oldugunu. New York borsasi dünyanin en büyük merkezi tahvil piyasasi ve çogunlukla sirket tahvilleri temsil eder. 2006 yilinda ABD tahvil pazarinin boyutu 25200000000000 $ idi.

No comments:

Post a Comment