PRMIA ve GARP Anlama Sertifikasyonlari

Professional sertifikasyonlar yani sira örgütleri onlari edinme hem bireylere önemlidir hangi bireyler çalismalarinda. mali alaninda, personel risk yönetimi iki büyük uluslararasi gruplarindan birçok önemli sertifikasyonlari edinebilirsiniz içeriyordu. Bugünün belirsiz mali ortamda, profesyonel sertifikalar, hem uzun bir yol yatirimcilar ve düzenleyiciler sakin gitmek gibi genel olarak finansal sistemde inanç geri yükleme.

biz en yaygin risk yönetimi sertifikasyonlar örgütsel ve bireysel fayd
PRMIA Professional Risk Manager sertifikasyon veya PRM sunar. PRMIA Higher Standard Risk Yönetimi "ve çok profesyonelleri sertifikasyon sinavlarina hazirlanmak nasil esnektir PRM sertifikasyon" çagirir. PRM, esas becerilerinin en olasi risk yönetim arenada Hergün ise yukariya içinde toplanir bir validation oldugunu. Sertifikasyon bilgi ve beceriler ilaveten stres profesyonel standartlar ve bütünlük does. Ayrica, PRM testler bireyin yetenegini sadece en iyi uygulamalar ama bilmek degil, kendi yetenek, uygun durumlarda, bu en iyi uygulamalari uygulamak. Adayin PRMIA üyesi siparis belgelendirme sinavlarina, oturup gibi profesyonel sertifikalar birçok durumlarda, CFA (Chartered Mali Analist) gibi diger endüstri sertifikalar ile adayin an hafiflemek zamani ulasmada olabilir olmalidir PRM. endüstrinin at büyük, yöneticileri ise In çogunlukla en istenilir risk yönetimi becerileri için ölçüm olarak PRM designation kullanin.

GARP iki major risk yönetimi sertifikalar olan FRM veya Finansal Risk Manager ve ERM veya Enerji Risk Professional sunar. The FRM, GARP göre biri Anda kidemli risk yöneticisi pozisyonlar doldurmak are seyir yönlendirilemezler arzu olan sertifikalar biridir. Vardir biricik çevrede 18.000 FRM dünyadaki, hangi dünyada taninir profesyonel sertifikasyon için küçük sayidir's. Amaciyla FRM için nitelendirilmesine, profesyonel ve iki yil ilgili tecrübe olmaliydi ayrica GARP üyesi olmalidir.

ERM sertifikasyon besbelli enerji endüstrisi risk yöneticileri için, kim ayrica enerji risk yönetimi alaninda en az iki yillik tecrübesi olmasi gerekir. Bu profesyonellerin ayrica GARP üyesi olmalidir. GARP bir sürekli egitim programi ve ERM sertifikasyonu için sartlari olusturma sürecinde hangi muhtemelen 2010 yilinda bir gereklilik olmustur. risk yönetiminin alaninda, ERM biri have veya hakkinda sürekli egitim gereklilik sahip olmaktir tek belirtme biridir.

profesyonelleri risk yönetimi sertifikasyonlari tutun ne iyi bir fikirdir genel bir duygulara sahip olmak için's - yanisira endüstrileri bu profesyoneller arayin ne. edilebilir risk yöneticileri ile olan ise alma sertifikalari aramak üst sanayi, ve, bankacilik, akademisyenler, varlik yönetimi ve devlet vardir. Orada hangi sertifikali risk yöneticileri bulacaksiniz mali endüstrisinin diger birçok sektörleridir. bu sertifikasyonlarin tutun Professionallar ayrica executive seviyeleriyle junior dan pozisyonlar çesitli, tutun. En yaygin isleri alaninda sertifikali profesyoneller tarafindan tutulan risk yöneticileri analistler, danismanlari, muhasebeciler, tüccarlar, portföy yöneticilerinin ve hatta operasyonlari yöneticileri are.

Ne tam profesyonel does amaciyla bir risk yöneticisi olarak sertifikali olabilmesi için üstlenmek zorunda? Bu program baglidir, ancak her iki PRMIA ve GARP sertifikalari ya kesinlikle ya da yapilandirilmis kesinlikle hazirlik açisindan yapilandirilmamis ve her iki örgütün muayene sonra tasdik edilir. Bir PRM sertifika almak için, aday, ya iki yil veya tümü ayri içinde bir kerede dört sinav almalidir. Bu sinavlardan ve vaka çalismalari finansal teorisi, finansal piyasalar, risk yönetimi matematik, en iyi uygulamalar, etik, davranim kapagi. PRMIA hazirlik kurslari ve seminerler vasitasiyla, ancak aday sinava hazirlanmak yardimci olacaktir aday "resmen" herhangi bir ders katilmakla yükümlüdürler degildir. vakia, PRMIA ayri sinavlardan kullanmak örgütleri tesvik olarak aliskanliklar veya potansiyel is adaylara testine promosyon hazir için test. Konustugumuz gibi, bir PRM aday defada veya testlerin tüm pil alabilir yayilabilir dört disari iki yilda.

The GARP FRM sertifika genis tabanli, piyasa riski kapsayan yatirimlar, kredi riski, operasyonel risk ve risk yönetimi. Yalnizca bir sinav emri FRM sertifikasyon edinilir bulunmaktadir. ERP belgelendirme, diger taraftan, çalisma hazirlamak Yaklasik 250 saat gerektirir ve zamanda sadece bir sinavdir. ERP çekirdek yetkinlikleri fiziksel enerji piyasalari, risk yönetimi uyum, finansal ticaret ve enerji islemlerin degerleme içerir.

Biz risk yönetimi serisi boyunca bu sertifikasyonlarin belirli faydalar tartisacagiz ama iyi bir fikirdir niçin sertifikasyonlari kurulusunuza önemli olabilir dikkate's. Profesyonel atama bilgi ve belirli alanlarda yeterlilik belgesi tasiyor. Kurulusunuz bir sekilde pazara veya alaninda yeterlilik kaniti olarak ve sertifikalar kullanabilirsiniz hatta askere bir yolu olarak belgelendirme imkani kullanabilir ve en iyi yetenek saklayin. Bugünün mali pazarinda, bir sertifikasyon etik ve bütünlügüne, organizasyonel ve bireysel düzeyleri hem yüksek ithaf gösterebilir ve bu düzenleyici ajanslari ve hissedarlara tatmin yardimci olabilir.

Bu serideki sonraki adim daha yakindan her sertifikalarini biri için müfredat ve çalisma yöntemleri bakmak etmektir ve niçin bu organizasyonun önemlidir belirler.

No comments:

Post a Comment