Risk almak Paid Getting

I sirt 2008 bu bear piyasa bakmak olarak ve yani; a. profesyonel seçenekleri tüccar olarak, orada ben en hatirlayacagim iki sey) are Nasil yatirimcilarin yazma çagri risk ve; b. almaya önemli seçenek primleri aliyorsaniz) örtülü Nasil iyi çesitlendirilmis, yapilandirilmis portföyünün a "satin tutun" yaklasimin kesinlik bu ayi pazar tasfiye yikiciligindan kurtulmus degildi.

GYO's, emtia, büyük kap, uluslararasi Gelisen pazarlardaki, konvertibl tahviller, defansif stoklari, 2008 siddetli dayak
Author Roger Lowenstein edenler ticaret geleneksel rotanin yoluyla gelmek analiz önemli zaman harcadi. Kitabinda, zaman Genius Basarisiz: The Rise and Fall of Uzun Vadeli Sermaye Management1, Löwenstein onlarin degerini belirler ne kadar kolay ölçülebilir oldugundan "edenlerin matematik ve analiz çekici olan sabit getirili ve konvertibl tahvil arbitraj çizilir yazdi. "

I genel olarak, finansal planlamacilari ve sofistike yatirimcilar süphelendiginiz bir benzer dogurmak are. Finansal planlamacilarin Ben iyi egitimli, matematiksel düsünen, bilen ve dalgin. Onlar planlama kesinlik ve çeken konum onlarin sözlüklerin rant begenmek sartlari ile Biberli are, CAGR, emlak planlama, verimli frontier, MPT, varlik tahsisi, risk ayarli getiri, ve çesitlendirilmis portföy.

Diger taraftan, bu zemin ticaret çekici, beni tipik, endiseli duygusal, ve yüksek sezgisel are begenmek. aç street Kestaneleri gibi biz çabuk refleksleri ve genel inanç daha önemli ilk bir ticaret daha saga olmaktir olmak's güveniyor. Biraz heyecan için her onurlu tüccar gibi Ve biz de susuzluk. vakia, biz olarak tarif edilebilecek liar's-poker-double-espresso dolgulu-tani alamamasina-ADD-hastalar-who-ticaret-triple-beta-ETFs-çünkü-sey-less-than-a-Volatilite-Index düzey of--70-is-çok-sikici sanayinin öksüzleri.



Sartlar adl seçenekler zemin tüccar birisi tutkucun gününde kullanabilir biraz olanlar tipik mali planlayicisinin daha farklidir ve egrilik, kurtosis, teorik kenar, risk reversal, I-Wham (Russell 2000 ETF; Sembol: IWM), zimni volatilite katmak , atama, dolar agirlikli deltalar ve slop.

When I CBOE of ticaret katta 1982 baslayinca I 22 ve o günlerde tüccarlari çogunlugu mavi yaka, boru veya lays bir tesisatçi ayni zihniyetle day-ticaret tedavi Irlandali ailelerden idi bir marangoz kim kare bir duvar: Bu bir isti.

Ben CBOE at MBA isticar pratigi discouraged idi Oex pit, - bile alay yillarimda çogunlugu harcamistir. Neden boyle? Bu bir is büyük bir sey ögretmek degil düsünülüyordu. Ve bu gerçek olabilirdi: onlar yeterli mentor to bükülebilir degildi. Floor tüccarlar kisa vadeli piyasa hamle etrafinda manevra risk yönetimi ve hizli reflekslerin sezgisel duygusu si gerekiyordu. afet yönünde bir göz With, onlar sik ait out--the-para puts of. Sayisiz argümanlar quants arasinda kim 1987 olan Crash ve hayir düsünce ne standart sapma vardi zemine tüccarlar sirasinda bir 23 standart sapma tasimak matematiksel imkansizligini anlasilmis ama kim ki evlerini kaybederdi bildin patlak eger piyasada önemli ölçüde düstü.

Ve onlar figürlerde - bir hesap yardimi olmadan - adl esleri gerçekten gerçekten deli olacakti.

Löwenstein nasil Nobel Ödülü kazanan Fisher Black, Myron Scholes ve Robert Merton, ünlü opsiyon fiyatlandirma modeli Black-Scholes olarak bilinen, olusturdugunuz yag kuyruklari veya volatilite egrilik dikligi bu zemin tüccarlar içine fiyatli katilmadi deginir out-of-the- para seçenekleri koydum. kara-Scholes opsiyon fiyatlama modelinin yaraticilari için volatilite sabit, log-normal dagilim idi.

"Merton bir adim daha ileri varsayimi yapilmistir" Löwenstein diyor. "O böylece fiyatlarinin sürekli zamanda verirdim sabiti was herhangi atlar olmadan volatilite devraldi."

Bugünkü seçenekleri tüccarlar, volatilite çarpiklik, basiklik, dolar agirlikli deltalarinin nüanslari üzerinde saglam bir kavrama ihtiyaç ve Vega. Evet, biz yüksek hiz bilgisayarlarda si adl milisaniye hundredths kuramsal degerlerin binlerce süreci onlarca ve yedi milyar stok ve gün santralleri gönderilen basina seçenegi tirnak.

Ama olabilir duygusal ve yapilandirilmis, iyi egitimli mali planlayicisi genellikle uçucu çukur tüccar teklif bir sey? Cevap evet. Gerçek su ki, tecrübe sag tür ve genellikle küçük bir out-of-the-box düsünme getiri müthis hizi elde etmek için her seyi basit bir hesap makinesi disinda gerek yoktur. Sonuçta, bazi en iyi ilham ve dis kutusunda gelen söyleniyor.

Ve kim seçenekler tüccar daha kutunun disinda daha nedir?

Ben bir yorum CFA Adrian Cronje, Journal Finansal Planlama, Ocak 2009, sorunu birinde, "Iyi haber, yillardir ilk kez, yatirimcilar simdi ödenen ediliyor oldugu seklindeki sözleri kaydedildi tarafindan yapilan vuruldu risk almak. "2

Yatirimcilar risk almak ödenmis edilmektedir. Bu hayal edin.

Nowhere seçenekleri ticaret simdiki ortamda dan adl beyani gerçekçi ve örtülü çagri yaziyor. daha dogrusu, yatirimcilara ödenen handsomely daha az risk almaya çikiyor. Recent pazar volatilite, geçmisini yapim kar firtinasi bireysel yatirimci ve featuring kayirarak bir kez-in-a nesil mükemmel firtina yaratti:

1. Unprecedentedly yüksek seçenek volatilite düzeyleri kredi kriz nedeniyle

2. yatirim bankalarin yeteneksizlik ticareti nedeniyle onlarin de-leveraging katilmaya

3. Clearing firma üniform risk tüm piyasa katilimcilarinin azaltarak

4. downside sürekli olarak korku

5. Massive de-hedge fon ve 130/30 stratejilerinin leveraging

6. Nesilli düsük faiz oranlari

7. Emeklilik ve endowments ziyade nakit yükümlülüklerini karsilayacak stratejik ayirmalari yeniden dengeleme varliklar satisinin var söylenti

Finansal Planlamacilar ve yatirimcilar temel seçenek teorisi üzerine özellikle yazma taktiklerini aramayla düzeltilmis döndürür kapli yazma çagri yüksek risk üzerindeki akademik beyaz kagitlari read örtülü yukariya firça isteyebilirsiniz milletleri olarak planlamacilar ve danismanlarin yardim için ariyor olacak 76000000 baby boomers saglar onlarin portföyleri yeniden insa ve eszamanli önemli emeklilik geliri sunan araca büyüme stoklarinin onlarin "satin basÛlÛ tutun" portföyleri konvertibil.

Emeklileri uzmanlarin büyük portföy dagilimi yararlari tartisirken gelen sonsuz droning isitme, aylik giderleri kesme veya Wal-Mart greeter olmanin yararlari tesvik yorgun.

Sonnotlar:

Lowenstein, Roger, Genius Failed: Yükselisi ve Uzun Vadeli Sermaye Yönetimi (New York Yikilisi: Random House, 2001), 67-68, 76-77.

Cronje, Adrian, Finansal Planlama Dergisi, "Markowitz Yanlis mi?" , (Ocak 2009)

No comments:

Post a Comment