Islami Finansal Kurumlarin Temyiz arttirilmasi oldugunu

Olarak o ki son birkaç ay içinde küresel finansal erime faydalanmaktadirlar Islami Finansal Kuruluslar raporlama edilmistir finans kuruluslari, önemli is almak are garip gözükebilir. Islami finans kurumlari giderek Müslüman ve Müslüman olmayan müsterilere ayni seslenmektedir. Bana bu göstermektedir Adam Smith's görünmez el hayattaysam ve saglikliysam onun ölüm raporlarini ragmen oldugunu. herhangi isleyen kapitalist sisteminde, gelen mali güçlü yarari mali zayif sonuncusunda bile agir mükellefle
amaçlidir bize biraz mali kriz nedeni basitlestirmek ve iki küresel kredi krizi ana nedenlerinden biri odaklaniyorum. Ilk neden durumu ve türevleri aktif ticareti büyük artistir. Bunlar Degeri baska varligin fiyat kaynaklanmaktadir finansal araçlarin, temeldeki denir. kendileri By bu araçlarin çok finansal risk yönetiminde yararlidir ve, düzgün uygulamali eger arsenal para yöneticilerine kullanilabilir çok degerli araçtir. Ancak türevleri endüstrinin roket bilimciler tarafindan tasarlanmistir zamanla giderek karmasik ve opak oldu. Kagit düzenlenen Çogu durumda sadece yüksek kaldiraçli ayni zamanda fiziksel varliklar tarafindan saglanacak olasi fazla kagit dogrudan ama gerçeklesti. sonucunda bankalar giderek, risk karsilik gelen bir artisla uzakta bankalarin core faaliyetlerinden çikarildi menkul düzenledi.

kredi krizi ikinci nedeni likidite eksikligi. Eylül 2008 kadar Up, bankalar oldukça birbirlerine küresel bankalararasi piyasadaki ödünç vermek, ie bankalar fazlalik çökelleri ile onlarin bilanço destekleyecek daha mevduat gerekli kurumlara bunlarin yedek nakit ödünç verirdim içerik edildi. Karsiliginda ödünç veren banka borçlanma bankadan faiz alir. Neredeyse New York merkezli siskinlik braketi yatirim bankasi Lehman Brothers, hayir küçük ölçmek onun dozun tarafindan bazi karmasik türev enstrümanlar yukarida bahsedilen birine kaynaklanan iflas, gecede bu Eyl 2008 ortasinda son verdi. artik birbirlerinin bilançolar inanabilecegimi global bankalarinin asiri riskten kaçinma dayanan bankalararasi piyasadaki likidite Ortaya çikan eksikligi, ayrica tracks küresel ekonominin durdurma istenmeyen sonuç vardi.

Islami finans temel ilkelerin bir dizi dayanmaktadir. One para dan yapim para, ie aldiktan faiz yasaktir olmasidir. Bir sonuç bu bankalar sadece fiziksel teminat karsi ödünç izin verilmez. türev Her tür ve bu teminat hiçbir fiziksel destegiyle menkul fazla yatirimcilarin dünya çapinda ilk hasar meydana borç yükümlülükleri, kagit olarak kabul edilmektedir içerir ve bu nedenle seriat sikayet yatirimcilar için sinirlar kapali. Islami kurumlarin ortaklik ilkesi üzerinde islem daha genel bir düzeyde. Onlarin yeteneksizlik borçlulara gereklerine degerlendirmek için uzaga ABD'de subprime ipoteklerin sorunu olgulardan onlari korumustur. Bazi çok bu ipotek sadece ziyade paylasmak tüm taraflar anlasmayi katilan arasinda riskini aranjörler yarar açikti.

ilgi kullanim yasaklanmasi borç verme karsiligi bankalararasi piyasadaki katilmaktan Islami bankalar engellendiginde, böylece onlarin likidite durum degismeden birakarak ve onlarin normal faaliyetlerini etkileyen degil. Islami finans kurumlari dolayisiyla likidite sikisikligina diger bankalar kendileri de bankalararasi piyasada onlarin güven sayesinde sikismis bulunan maruz degildir.

Simdiye kadar iyi krizin bozunmus genel sonuç, kurumlar Islam ilkelerine çalistirilan ve çok daha iyi seklinde onlarin geleneksel kuzenleri daha. Mudilerin, Müslüman veya degil bu yaklasim avantajlarini görmek ve basliyor çekti bunlara bankalarla varliklarini koymanizla. Bu aslinda sosyal sorumluluk banka müsterileri ve Islami bankalarin büyük bir sorun haline gelmistir Ekle onlarin kazanma yollari devam olasiligi daha yüksektir. Onlar ve alkol, kumari pornografi veya tütün ilgili faaliyetler içine müsterilerinin fonlari yatirim degil yapamazsiniz. Bu genis kitleye dini elemanlari ötesinde çekiciliklerini arttirir.

No comments:

Post a Comment