Training With Uluslararasi Finansal Scandals Önlenmesi

yerel medya dikkatini kipirdandi Nijerya içindeki son mali skandal sahiptir ve tüm dünyadan uluslararasi odak çekti. bir milyar dolar kurtarma dagilimini hakkinda sözcügü yayginlastirin, sorular bu kiyi Afrika ülkedeki bankalarin saglamligini hakkinda yüzey baslarken. Endiseler zaman Merkez Bankasi'nin Nijerya'nin (CBN) yeni Valisi, Sanusi Lamido Sanusi kaldirilir büyümeye devam CEO bes büyük Nijeryali bankalarin of. Valisi's eylemleri birçok yerel Nijeryali finansal kurumlar sonucunda onlarin m<üsterilerinin fonlarina hem onlarin ekonomi ve bir potansiyel negatif blow için hazirlaniyorlar.

Durum

Nijerya'da son mali durum nedeni kadariyla geri Ekim geçen yilin olarak zaman CBN birkaç Nijeryali Bankalara mali destek genisletilmis tarihler. ciddi likidite strain nedeniyle, CBN sunmustu an Expanded Discount Window (EDW) bu bankalara. The EDW ticari kagit ve bankacilarin 'kabuller seklinde teminat bazinda kredi imkanlari genisletildi.

Ancak zaman problemler bankalar onlara EDW sirasinda lent ne geri ödemek ihmal büyüdü. Haziran Bu yil itibariyle EDW olarak toplam miktarin önemli oldugunu N256 milyar (US $ 1600000000). birçok bankalar EDW dan, Nigeria bildirildigine en karsiligi - Oceanic Bank, Intercontinental Bankasi, AfriBank, Finbank ve Union Bank borçlu bes en büyük bankalarin yararlanmistir iken. CBN derine sorunlar takipteki alacaklar nedeniyle, en begenmek aci finansal istikrarsizlik muhtemel kaynaklari olarak bu bes bankalar belirledi.

Zaman yetkililer EDW konusu aktivitenin gözden, onlar dört bu bankalarin neredeyse kalici olarak borçlulara kilitli ve açikça onlarin yükümlülük ödemek koyamadik olmustu kesfetti. A besinci banka çok sik borçlunun onun profil normalde piyasadaki fonlarin net plaserleri arasinda yerlestirdi gerekirdi olmustu. Ayrica açikça etkilenen bankalarin bankalararasi piyasadan indirim pencere maruz kaldiklari ödemek için para götürüyorlardi oldu. CBN için, hizla açikça bankalarin hiç ve hiç nakit vardi onlarin bilançolarini funda vardi - her iki isaretler bankalar altina gittigini oldu.

bu finansal skandal sonucunda, Sanusi bir N400 milyar (US $ 2500000000) Cuma günü kurtarma yürürlüge giren, 14 Agustos 2009. Sanusi de hemen askiya ve oyunculuk CEO'lar ile yönetim takimlari basina CEO ve bes bankalarin icra müdürleri degistirdi. Sanusi göre, bu eylemleri ortadan kaldirmak ve tüm kurum stabilize onlari normal olarak is devam etmek için yardim alinmistir. CBN da kendi sinav tüm Nijerya'nin 24 bankalarinin kapsayacak sekilde genisletecek bildirdi.

Çözüm

CBN geçende yerde Nijerya mali verilistir bir kurtarma plan getirmifltir ragmen yerel bankalar da bu sefer kendilerini korumak sirasinda eylem almalidir, çalisanlarinin ve müsterileri. eylem The best plan bu bankalarin güvenli kalmasini sürebilir bütün banka personeli için egitimi saglamaktir. Etkili egitim programi çalisanlarini, nasil o bes belirli bankalarin hatalariniz ve neler engellemek için ebil kilinmak dahil cari mali durum anlamaya yardimci olacaktir. Ayrica, çalisanlarin ülkelerinin bankacilik sektörünün tarihini tanimak gerekir, geçmis krizlerin sanayi, dayandi ve istikrari saglamak için yapilmistir degisir.

egitim Through, çalisanlar ayrica iç denetim prosedürleri ve mevcut harici düzenleyici organlarin asina olacaktir. Zaman CBN denetimler banka, çalisanlarin iyi pürüzsüz ve basarili muayene saglamak için hazirlanacaktir. Egitimli bir personeli CBN adl banka dogru tüm Kurum görevlerini yerine oldugu sergileyecektir. kapsamli bir egitim programi uygulayarak, Nijerya bankalar, ancak tam yalnizca son mali skandalin islemez hazir oldugunu bir bilgili, egitimli personel kurabilirken ileride skandallari ele, onlar yapilmasi gerekir. bir egitim programi uygulanmasi yerel Nijeryali bankalar asagidaki yararlari sunar.

Artmis Çalisan Güven

Kapsamli egitim banka çalisanlari onlar etkili eldeki mali durumu yogunlasarak etmeksizin tum onlarin günlük sorumluluklarinin basarmak gereken beceri ve bilgiye verecektir. Aksine duygu bogulmus ya da mevcut finansal skandal endise daha, çalisanlarin görevlerini tamamlayip basarili olmak için banka yardim konusunda emin hissedeceksiniz. egitim çalisanlarinin kendi sorumluluklarini bu süre içinde neler neler sanayide gibi oluyor olarak, banka gereksiz bir endise ya da distraksiyon personeli arasinda önleyecektir.

Güven dön

Iyi egitim banka personeli de bu finansal skandal sirasinda müsterilere rahatlatmayi yardimci olacaktir. A bilgili ve egitimli personel daha herhangi sorulari yanitlamaya donanimli edilecektir finansal durum hakkinda müsterileri ile iletisim. Training tüm cephe personel hakkindayla emniyeti ve Banka ve onlarin fonlari saglamligini hakkinda müsterilerle iletisim ögretir. Müsteriler nöbetlese daha rahatla güvence ve onlarin bankacilik deneyim rahat hissedeceksiniz. cari mali skandal sirasinda rahatlatici müsterilerinin onlari geri bankaya yani gelme tutacagiz. Ayrica, egitimli bir kadro da bankaya yeni müsteriler çekecek.

Indirimli Risk

Egitim bütün cephe personel nasil düzgün güvenlik ve Bank saglamligini ve fonlari hakkinda müsterileri ile Banka gerektigi degil bir sey söylemenin dogru riskini artirmadan iletisim ögretir. Bilgili ve güvenen çalisanlari ayrica fewer hatalar yapacaktir - pahali hatalar kaçin ve bankaya risk olasiligini düsürücü. Egitim ayni zamanda banka onlari uyumlu tüm banka politikalari ve prosedürleri kalmak yardimci riskini azaltacaktir. Süregelen bir egitim girisimi tüm personel bankacilik yasal düzenlemelere ve çabalarinin inceleyicileri alma kaniti saglamak hakkinda bilgili tutacagiz.

Son söz

CBN Nijerya'daki son mali skandalin parçalari toplamak için çalisir iken, yerel bankalar istikrarli bugünün ekonomisinde kalmak kendi adimlari atabilirsiniz. egitim Through, bankalar emindir ve onlarin banka korumak ve müsterileri güvence bu zor zamanda hazirlanmis egitilmis, bilgili staff kurabilirken. üstelik, iyi ayrica bankalar orada siparis inceleyicileri karsilamak için istikrar ve güvenligin göstermek yardimci egitim. Peki, ne zaman CBN kapilarini çaliyor geliyor, Nijerya bankalar güçlü, uyumlu kurumlari iyi egitimli personel tarafindan isletilen sunmak - hatta en kötü mali skandala karsi en iyi savunma mümkün olacaktir.

No comments:

Post a Comment