Finansman

Finansman biri herhangi bir girisimin en önemli görevlerinden biridir. herhangi operasyon yürütülmesi için, finans gereklidir. Böylece finans Yükseltilip olmali tahsis ve herhangi islevinin etkili yürütülmesine için kontrollü. Finans fonksiyon tüm diger islevler üzerine bindirilen oldugunu. Yani, bir isletme kurulustaki tüm diger islevlerini finansmani, ve baglidir basarisi veya firmanin yetmezligi, gibi, maliye fonksiyon üstlenilmistir nasil etkili baglidir.

Finansman genel yönetsel fonksiyo
Finansmani fonksiyon bir ödünlesim risk ve getiri arasinda ulasmayi, amaçlari ve karlilik ve likidite arasinda firmanin degeri maksimize nihai hedefi ile. Bazi uzmanlar fonlarin sartlarini en buna elverisli üstünde tesebbüsünce gerekli saglama görev olarak finansman tanimladiginiz, is hedeflerine isiginda.

Para yönetim, muhasebe, denetim ve danismanlik finansman dört ana fonksiyon vardir. Para yönetimi bu para yeterli miktarda, dogru zamanda uygun kaynaklardan ve yükseltilir ve firma degerini net gelirlerin artacagini uygun projelere yatirim oldugunu saglamayi amaçlamaktadir. Böylece, para yönetim gerekli fonlarin yükseltilmesi, fon ve isletme sermayesi yönetiminin yatirim olusur.

Finansal muhasebe ve kesin hesap hazirlanmasi tüm ticari islemler kayit, kar ve zarar hesaplari ve bilanço ile ilgili olusur. Kar ve zarar hesabi net sonuç ya kar veya zarar bir dönemde yasadi Kazanilan gösterir. Bilanço belirli bir zamaninda firmanin mali durumunu gösterir.

No comments:

Post a Comment