Altin-To-Petrol ve Gold-To-Silver Oranlar - What Onlar Söylüyor?

Altin-to-yag orani on yil Highs mevcuttur - altin tek bir ons simdi WTIC ham 22 + varil satin alabilirsiniz. Ama ne anlama geliyor?

bireyler için, altin gelecek soklara ve degerini en iyi magaza karsi en iyi sigorta kalir. - William Rees-Mogg, Times Online

Orada altin-to-petrol ve altin-to-gümüs oranlari zamanlarda hakkinda konusmak bir sürü olmustur. hem oranlari daha fazla disari daha onlar uzun süredir saçma olarak Bu anlasilabilir vardir. Altin-to-yag orani, biri için, simdi on yil Hig
altin-to-gümüs için, 200 aylik hareketli ortalama 57 ve geçerli degeri (bu yazma itibariyle) oldugunu 69 yukarida bir degmek - altin tek ons anlami degerdir gümüs 69 ons. 200 aylik basit hareketli ortalama adl 57 oldugunu yakinina norm bizi söyler. Taki altin versus gümüs fiyatini (US döviz-ticareti futures sözlesmeleri dayanarak) daha iyi 20 daha% premium koyar.

Analistler, bu iliskilerin bakti ve bazi ilginç sonuçlar geliyor. Bazi kuvvetle bunun petrol (veya gümüs) satin zamani hissediyorum. Digerleri hissediyorum - çok aptalca bence - bu kisa altin zamani. Kendi sonuçlara gelebilir bana birkaç anahtar nokta buraya genisletmek edelim.

Her seyden önce, pek çok yatirimci ve tüccarlar, petrol altin atma ve gümüs hepsi ayni kovanin içine aliskanligi içine aldik - belgili tanimlik "enflasyon beklentilerinin" kova. Reason varlik zaman enflasyon geri kükreyen geliyor tüm bu stuff geri çok kükreyen (as kagit para degerini daldirir) gelmelidir.

Bu temel teori. Ama ayni zamanda biraz simplistic's. Biz bu üç emtialarin "double hayatlarini kursun hatirlamaya," so speak gerekir. Orada adil enflasyon beklentileri daha denkleme fazla.

Petrol's Endüstriyel Rolü

Yag, bir sanayi iyidir hatirliyorum. Biz iktidara âdeta herseyi kullanma o hala sits seyler hamle (ve çok).

petrol's run-kadar 147 $ bir varil, dünyanin önde () tam buhar olarak hayir cinas tasarlamak barreling oldu sirasinda. A küresel ekonomik boom sürdügünü ve / talep dengesi için yagi çok siki was tedarik idi.

Ne zaman küresel ekonominin durgunluk içine olsa da, küresel petrol talebinin düstü de düstü. kenarindaki talebindeki That slip yeterince petrol fiyatlarinin zemininden geçen çökmesini göndermek idi. adl emtia talebinin (ve birçok hersey bulunmamayi) marjlari belirlenmesine Düsünürsek hatirla. Fiyati en umutsuz alici (veya endiseli satici) tarafindan ayarlanir.

So varken arz ve talep arasinda çok az günisigi was, ham fiyati adil yüksek yürüyen kept. artik yanan 86.400.000 varil her son damlasina yukariya her gün disari pompalanir ediliyordu Fakat onun ellerde çok bir damla-off talep zaman öncesine aniden, dünyanin vardi asiri petrol sürmedi.

Ne zaman petrol fiyatlari düsüs, keskin gözlü tüccar girdi bir sans tankerlerinde seyler saklamak ve yüksek fiyatlar karsiliginda bekleyin gördüm. Ama sonunda depolama tesisleri doldurdu, ve malzeme en adil gelmeye devam etti. Ve böylece ham düsmeye devam etti. Pik petrol hala yürürlükte oldugu, sakincasi. Gerçekten etkisi oldugu yükselen global talebi trend ihtiyaçlarini adil uzun vadeli tipi fenomen's.

Zaman küresel ekonomi geri parça gets, petrol talebinin amansizca yedekleyin tick olacaktir. çevirmeli üzerindeki igne sürece vadeli petrol talebinin düsünün: biraz nokta büyüme At sirta 86.000.000 Günde varil bizi götürecek ... 86500000 ... 87000000 ve ötesine.

Ne zaman o günler geri gelecek, petrol pahali yine biz düsüncesiz bir üretim tavan girmek gibi olacaktir. Simdilik olsa da, petrol ucuz.

Golden Termometre

Altin çok bir "double hayat" sahiptir. Veya belki iki çift yasiyor, sen taki ve törensel talep saymak eger. biz konusacakti konum Çift yasam hakkinda burada genel anksiyete barometre olarak altin rolü - termometre bir tür dünya yapiyor nasil içindir. Altin nihai siginak varligidir. O zaman baska hiçbir sey güvenilen olabilir satin sey.

Ayrica, altin binlerce yillik bir tarihin üzerinde, bugünkü fiat para deney ise onun siginak ün kazanmistir az 40 yasinda (geri Nixon'un 1971 altin pencerenin kapatma kalma) oldugunu. çoklu millennia versus Four yillardir ... herhangi wonder insanlar altin büyük ayaklanma bu zamaninda akin are hmm, var?

altin hakkinda Diger vahsi sey / talep resmi arzi oldugunu. Biz sadece ham petrol için çirkin arz resim hakkinda su anda konusmak - Dünyayi yakip olmadigi nasil seyler tasan oldugunu.

altin tersi dogrudur With. Orada sadece dünyayi yeterince altin bile dogru simdi toplam talebi karsilamak baslamaya degildir. bu hediyeyi fiyatlarla tüm altin hiç mayinli toplam dolar degeri, 4000000000000-4500000000000 dolar gibi bir sey oldugunu düsünün.

Four trilyon bucks kovadaki bir birakmaktir. Yabanci merkez bankalari zaten trilyonlarca daha 2009 çikarilacak ayarli ABD Hazine kiymet en az 3000000000000 $ degerinde tutun. Federal Rezerv yalniz onun bilançoda âdeta 2000000000000 dolar - kagit varliklar ve yükümlülükleri yakin tüm altin yarisini degerinde için dünyadaki toplam ile tek varlik var!

dünyanin her yerinde Merkez Bankalari muhtemelen daha altin sürü sahibi olmak isterim. onlar da stratosfere fiyat aday olacagini çalistim çünkü eger Ama onlarin içinde büyüklük satin alamazsin, biliyorum.

Bu yüzden bile simdi, Çin gibi ülkelerin, Hindistan, Rusya ve Japonya si's altin onlarin toplam rezerv isletmelerin% 3 veya az. onlar hendek dollar-denominated varliklar bir çaba yaptiysaniz ve yukariya toplam altin fiyat patlayabilir ki.

Arz, Talep ve Anksiyete

Bu bilgi isiginda, asiri Highs altin--yag orani mükemmel mantikli Bu.

Petrol derin funk sag simdi nedeniyle kaynagina küresel ekonomik aktivitede sürmesi slump için / talep durum ve umudu oldugunu. orada neden uzun vadeli boga ham olmak olsa da, küçük bir sebep beklentisi yüksek petrol fiyatlarinin küresel talep egilimleri formuna dönen belirtileri göstermek kadar.

Altin, diger taraftan, yüksek talep sag simdi bir emniyet battaniye olarak dir - genel kaygilarin, bigger gün tarafindan get "düzenleri-kontrol baski presleri, ve kütle disari-" stimulus hükümetler flailing getirdigi için salve . Yeterince altin etrafinda simdi gitmek degildir. Hunger sari metal için, Zayiflayan degil waxing oldugunu.

altin-to-gümüs orani olarak altin's% 20 prim var ya anlamak zor degildir. gümüs iyi niyetli "kiymetli" metal iken, ayni zamanda endüstriyel metaldir ... ve gümüs bir anksiyete barometre gibi daha az psikolojik çekis vardir.

o hareketsiz yüzdesi performans bakimindan duruyordu begenmek There günde zaman gümüs fiyatini patlayabilir ebil ve belki hatta roket geçmis altin gelecek. Ama biz bir mani faz adl gerçeklesmesi için girmeniz gerekecektir ve biz uzakta görmesini are adl henüz. Insanlar daha fazla bu noktada bir spekülatif bir daha emniyet güdünün, degerli metaller satin aliyor ve böylece gümüs bekler.

Ekonomik Revival A Word

Orada adresine önemli baska bir nokta. belgili tanimlik "satmak" kampinda Bazi uzmanlar bu altin olgunlasmis bir düsüs için zaman ekonomik iyilesme tutmak almaya baslar olacaktir savunuyorlar. Zaman Paz tekrar, onlar sebep parlamaya baslar, yatirimcilar geri geleneksel hisse senetleri ve agarmis eski altin geri dolapta gidecegim gelecek.

Öyle, sanmiyorum ve burada niçin - ABD'de Fed ve Hazine bir "bu noktada kazanmak ciddi enflasyon dönüsüne düsünecektim. Su anda, Ben Bernanke ve küresel meslektaslari bir deflasyonal ölüm spiral mücadele için onlar her seyi yapiyoruz. Enflasyon göre bir sivrisinek isirigi oldugunu.

Ve böylece, tehlikeli deflasyonal dünyada - tek biz bu simdiki anda yasamaktadir - farkedilebilir ve persistan enflasyon basinçlari sirayla bize Fed ve Hazinenin kurtarma politikalari çalistim temizlemek güvencesi geçirmeniz için tutun atmalidir.

kitle stimülasyon a daglik hatali bilim çünkü Ve biz enflasyonun biz olsun miktarini seçmek üzere almazsiniz. Ne zaman, tabiri caizse deflasyonal baraj dinamit, bir bir damlama veya sel's mi söz alamadim bu sonuçlar. Ayni Fed reflation çabalari için de geçerli.

Bu, olay biz toparlanma belirtileri enflasyon belirtileri eslik gördügünüz tuhaf Sonuç götürür, altin's upside hareketi aslinda hizlandirmak ebil. altin fiyati burada enflasyon gelecekteki bir fiskirisi seziyor çünkü Ama bu gerçekten öyleyse, zaman Düsündügünüz odd, deðil. Ya veya unutulup içine tüm kagit para birimlerinin debasement adl. One olarak altin bogalarin olarak diger kadariyla ilgili olarak iyi.

Runaway Train?

Sonuç olarak Dilerim bu noktada altin-to-petrol oraninin olaganüstü dogasi âdeta olaganüstü kez bir yansimasidir iddia edemez.

Biz küresel bir deflasyonal büst, genel anksiyete ve para debasement korkulari bile altin fiyati yüksek roketi gönderdik petrol fiyatlari asagi vurmak gördük. Ayrica / talep resmi, yag bol ile gitmek fakat sari stuff degil Tainted yeterli yuvarlak tedarik belirgin bir sapma görüyoruz.

I chomping bit vasil önümüzdeki yil bazi noktada uzun petrol ve gaz gitmek gör yokluksa a para debasement play olarak. I global talep için adl trende getting önce hayat isaretleri göstermeye bekleyecegim. altin tren gelince ... the 900 $ düzeyi tutan eger "a geri çekilme" millet bekleyin tüm sinir olsun ve inç kazik, biz yakinda olarak upside hareketin baska blast görebiliyordu

biz gerçek "mani" faz - bir yere varamayiz yakin henüz olarak yapilacak bir kez Ve hala çok bu noktada ikinci keman çaliyor gümüs, büyük olasilikla findik gidis baslayacaktir.

No comments:

Post a Comment