CFA - Tanima ve Standart

Sertifikasyonlari ve profesyonel belirtme kurulusa bir deger ve tek eger onlar taninirlar veya açiklanabilir onlar desteklemeyi standartlarin açisindan bireysel var. baska deyisle, bireysel ve pazara kullanilabilir adlandirmalar, için organizasyon bakmak, inanilirlik ödünç ve standartlar, egitim ve deneyim açiklar. Birçok kurulus dahili sertifikasyon veya designation programlari ve bu harika bir yoldur istirakçi izlenmekteyken onlari korumak almak olanlaridir. Ama ne dahili sertifikasyon does ge
Öncelikle The Economist yatirim analizi belirtme ve derecelendirmeler içindeki "altin standart" olarak CFA designation derecelendirdi. Bu agir rabita ve kesinlikle yüksek düzeyde ve organizasyonun bireysel koyar. Peki diger tanima ve standart "altin standart" düzeyinde CFA yere var? Orada çapinda düzenleyici tanima, topluluk tanima dahil birkaç alana, standartlar müfredat ilgili ve CFA charterholders arayin sirketlerin türleridir.

Düzenleyici tanima dünya finansal çevrelerinde önemlidir, özellikle eger bir atama plan global pazarlarda çalismak veya ülkelerin kendi disindaki sahipleri. CFA charterholders dünya çapinda hemen hemen her ülkede, CFA Institute göre yasamaktadir. Bu tanima bulmaca sadece bir parçasidir. Birkaç ülkelerin düzenleyici organlarin adaylar için kim I veya II veya zaten onlarin CFA designation edindiginiz Düzeyleri geçti bazi lisanslama ve muayene gereksinimleri feragat etmis. Bu bu charterholders Avustralya, ABD, Kanada, Yunanistan, Hong Kong, Singapur, ve Türkiye'de dört ilde gibi çoklu alanlardaki pratik lisanslanir demektir. Kurulusunuzdaki yatirim operasyonlarinda bu alanlarda yeralmasidir ederse CFA charterholders ileri lisanslama veya sinavsiz pratik edebilirsiniz. Gerçegine bu ülkelerin düzenleyici makamlari CFA designation taninmasi genisletildi otoritenin yüksek standart saglar.

Hangi içinde bir örgüt faaliyet topluluk da taninmasi ve standartlarin önemli bir kaynagidir. Örnegin, Ulusal Konsey Iç Tasarim Elemeleri için bu endüstri içinde taninmis bir standart, ama büyük olasilikla bunun anlamsiz disindadir. Ama akilda genel finansal endüstri sertifikalar ve derecelerin MBA's, Müsavirler Muhasebeciler gibi, ve Sertifikali Yatirim Yönetimi Analistler sadece birkaç isim yüklendiginden unutmayin. Yani bir atama seçimi söz konusu oldugunda, tüm kisi, hangi kuruluslarin türlü ona ve hangi ag tür kiralama olacaktir iGi tür var ne baglidir. CFA charterholders yatirim, ve büyük ve küçük sirketler kurumsal finansal planlama heryerde mali analiz katilmaktadirlar. Bunlar CFA's ticari bankalar, yatirim bankalarda, firmalar danismanlik bulunmaktadir, sigorta sirketleri, finansal arastirma vakiflar, ve karsilikli fon sirketleri, aginin araligi genistir öylesine. organizasyonlarinin çesitli türleri kiralama beri CFA's, bu tanima ve standart de önemlidir hem grup ve bireysel seviyelerdedir. CFA ag 100.000 kuvvetli fazla ülkede dünya çapinda oldugunu. Bu büyük ag, ancak açtiginizda adl CFA's odagi alanlari oldukça dardir düsünün oldugunda, ag ve hatta iyi örgütsel ve takim bireysel olur.

Biz önceden somunlari ve CFA müfredat ve içerigin civatalari tartisilmistir ettik. Ama nasil bu taninmasi ve CFA designation gelmek ile standartlari üzerinde etkisi zorunda? Aslinda müfredat yillik olarak güncellenen ve tamamen agir sanayi analizden sonra her bes yilda bir revize olup içinde ve disinda organizasyon için bir standart yaratiyor. pazarlama için bu program gelistirme süreci "bir egitim düzeyinin üzerindeki tanima itmek zorunda itibaren, organizasyon tutan bir degisen, dinamik müfredat kolaydir. Ama müfredat degisiklikleri ayrica herhangi CFA charterholder küresel mali piyasalari hakkinda güncel bilgi sahibi olacaktir göstermektedir. Bunun üzerine, üç düzeyde sinav yapisi, her bireyin bilgi sahibi, garanti bilginin kavrar, uygulayabilirsiniz, ve onun her gün faaliyetlerinin bir parçasi olarak sentezlenmesi devam edebilirsiniz.

yakin müfredatin yapisina bakildiginda, CFA Enstitüsü, genis tabanli bir ögrenme deneyimi saglar ve biz tartistigimiz, konular çok çesitli kapsar. Deneyimi müfredatin parçasi olarak bilgi profesyonel dergi ve uygulayicisi kullanir. Ayrica, taninmasi ve standartlarin CFA programi tarafindan tanimlanan eklemek için hizmet etmelidir ögrenme Bu tip.

kurulusunuzun jobs CFA standartlar uyuyorsaniz, sen CFA atanarak adaylari arayan düsünebilirsiniz - veya programi araciligiyla varolan iliskilendirir koyarak. Gördügünüz gibi, taninmasi ve standartlarin ileri CFA programi hem organizasyon ve bireysel yararlanabilir tarafindan ayarlanir.

Ardindan, yetkileri kapsaminda, hem ima ve ifade için CFA programa bakacagiz.

No comments:

Post a Comment