Venture Capital Yatirimcilar

Net Bugünkü Deger (NPV) ve Iç Orani getiri gibi sermaye bütçelemesi teknikleri altinda girisim sermayesi yatirim tekliflerini karliligini degerlendirirken kullanilir. Burada bu sofistike yöntemler ölçüt kabul etmek veya bir yatirim teklifi reddetmek gibi sermaye "maliyet" kullanimi dikkate alinmalidir.

NPV yöntem altinda, sermaye maliyetini gelecegi nakit akislarinin indirim halbuki Iç Orani return yönteminin altinda sermaye maliyetini getiri hesaplanan Iç oraniyla amaciyla sermaye yatirimi e
Bir firmanin yatirim için degismeden veya firmanin hisse hisselerinin piyasa degeri tutmak hissedarlarin mevcut zenginlik tutmak için kazanmak zorundadir dönüs asgari gerekli orani sermaye maliyeti "olarak adlandirilir. yatirim projelerinin, sermaye maliyeti degerlendirirken baglaminda iskonto orani yatirim tekliflerin istenirligi degerlendirilmesinde kullanilan terimdir.

sermaye maliyeti sermaye bütçelemesi kararlari alaninda önemli bir rol oynar. It yeni sermaye yatirim tekliflerinin mali appraisal için önemli gösterici olmaktadir. Örnegin sermaye maliyetini getiri indirimli oraniyla olup Önerilen proje birini minimum kabul edilebilir standartlarinin tatmin belirlemek karsilastirilir. bir proje üzerinde döndürür beklenen orani sermaye maliyetini büyük olmalidir.

bir firmanin sermaye maliyetini bilinmektedir Eger mümkün sirketin yatirim projeleri yeralmasidir risklerin miktarin adil kestirimi yapmaktir. bir firmanin daha faiz piyasa kuru sirayla yatirimcilardan fonlar ittihaz daha ödemeleri gerekmektedir olsaydi Örnegin, bu firmanin kazanç hizi veya az ilimli ve firmanin firsatlari gelistirmek sinirli olmasidir yatirimcilar göstermek cekti gelecekte.

No comments:

Post a Comment