Öldürme Goose Altin Egg Laid

altin yumurta birakirlar kaz eski hikaye hatirliyor musunuz? Bir adam uzakta kötü bir dev gelen kaz aldi. Birkaç yil için, kendisi ve esi kaz tutulur ve oldukça ona yumurta sonucu müreffeh oldu.

Bir gün hirsiz onlari yumurta getting, gözlenen ve kaz çaldin. biraz o yararlari zevk süre ama kadar hizli zengin istedigi getting degildi için. Ona yem için parayi kaydetmek için kaz besleme durdurma çalistim ama bu yeterli farklilik yapmadigini.

onlara çabuk ebil almak öylesine Bir gün kaz öldürm
Bu hikaye ve digerleri disari iyilik ile düsmüs gibi egitim uzmanlari, bugün, ancak bazi önemli dersler ögretti. Çocuklarimiza sonucunda bazi çok temel egitim yoksun edilmektedir.

Son yillarda, biz zaman sonra bu özel öykü zaman gerçek örnek gördük. The Enron skandali bir örnektir. Enron kuruculari büyük petrol yillarca zarar ettim sirket üreten yapili yukariya. Ken Leigh sirketin kontrol altina almak, güçlü ve ondan daha fazlasini elde etmeye basladilar. Baslangiçta o yeni arzinin gelistirme para harcama durdu. it, giderleri azaltarak kazancina geçici ekser gave iken, az yetenek üretmeye ile etkili sirket starving sirket birakti.

kar artis ragmen, degeri kaybina belirtilir stock fiyatlarindaki zam istendiginde. stok fiyatlarindaki artis Leigh büyük kisisel kâr verdi ama sirket bagirsaklarini çikarmak basladi yüzden herhangi daha, petrol hak ve üretim tesisleri satarak sirket açliktan olamazdi. sermayenin akini borsa tarafindan olumlu sey ve hisse senedi fiyatlari mantar olarak Nihayet gitmisti ve tüm üretim varliklari görülme orada nakit ilave bir artis idi ve bu sirket artik üreten kesfedilmistir. Leigh onun hisse senedi satmis ve uzaklasti, ama edenler gömlek kayip satin almisti. kaz ölmüstü çünkü sirket çöktü.

Ayni senaryo, ABD ekonomisi ile çok daha genis bir ölçekte oynanan ediliyor. yildir, ekonomi giderek yavasça kârlar artan üretmisti. Zamanla bu yararlanarak daha ekonomisinin sagligi ile daha kar ile ilgili oldu. yatirimcilar ve finansal kurumlar did olarak Hükümet daha talebiyle, basladi.

Artan vergi, tazminat yükümlülügü ve, denizasiri rakiplerinin artan rekabet ile birlestiginde çalisanlarin elde zorluk sirketlerin açliktan basladi. Onlar bizim ekonomi disinda çabasiyla kâr yapmak üretime hareket basladi. Bu etkisi bir kesim açik kaz gelecek yumurta almak oldu. Yöreniz, üretim düsürücü, kaz zayiflamis ama hemen ölümcül degildi.

Bankalar ve sigorta sirketleri açgözlü, got ve türevleri kullanarak Kredi Temerrüt Swaplari gibi kârlarini artmaya basladi. Birkaç finans kurumlari onlarin iflas içine karli sirketlerin zorlayarak büyük bir nakit akisi elde fark etti. Bu ciddi, diger mali kurumlar zarar ve ekonominin Göbek büyük bir delik, toplu isten çikarma sonuçlanan ve satin alma gücü kaybi, tüm ekonominin zayiflamasi. Onlar evlerine, delik büyütme foreclosing basladi.

çilginca bir girisim mevcut harcama düzeyi, Kongre ve Federal Rezerv korumak amaciyla bu gelismemis yumurta almak için, para büyük miktarlarda borçlanma baska bir delik yirtik ve federal açigi iki katina. geri bankalar, saglik yanilsama int para koyarak ve restore edilmis hisse senedi fiyatlari firlamistir. Maalesef, kaz yakininda ölümdür. Ve anda yumurta üreten degil. Various devletler programlarini sürdürmek artan vergiler öneriyor are. böylece daha fazla kaz bagirsaklarini çikarmak olacaktir yapmak için. bazi noktada ölümcül olacak ve ekonomide çökecek.

girisimi daha almak ve zarar zaten bitmis tamir durdurma gerektirecektir kaz sakliyorum. Ayrica o kurtarir kadar onu üretim olmadan elde ögrenmek anlamina gelecektir. That degil biricik degil, artan vergiler gerektirsede finansal kuruluslar tarafindan finansal ücretleri sinirlandirmaksizin, kesme ve birçok durumda Hükümeti programlari elimine ve isletmelerden bazi kisitlamalar izale onlari basariyla yarismak izin vermek.

ekonomimizin yetmisbes yüzde beri tüketiciler tarafindan ihtiyari harcama baglidir tahmin edilmektedir, müsteri o harcadiginda nasil daha takdirinde olmalidir. Artmis vergiler ve zorla ödemeler sigorta veya hükümet ücretlerini onun kullanilabilir ihtiyari fonlari azaltir. o tasarruf yavas kurtarma, gerekli olanlarin tasarruflarin kullanilabilir ihtiyari fonlar are gerçeklestirmektir keçe iken. Kredi ve mortgage ödemeleri, ekonominin zayiflamasi kullanilabilir fonlari azaltacaktir. Biz tüm yaklasim incelemeniz gerekir.

No comments:

Post a Comment