Hakkinda Warehouse Makbuzlar Finans

Warehouse makbuzlar risk azaltma için hayati eleman bir finansör satis veya satin için mallarin sevkiyat finans istiyor bir borçlunun için kredi vermeyi etkinlestiriyoruz. , Bir banka veya tüccar depo makbuzu maliye kullanma mallar üzerinde bagimsiz kontrollü depo finansman saglamak için güvenir. Genellikle (birçok seyler arasinda) var an off-taker ve orada rücu diger formlari (örnegin borçlulara bilanço) bankalar emtia güvenilir depo depolanan ve hangi karsi hakkindayla onlara bir sesinde vaadi
Dogrulukta, depo operatörler anahtar etki unsuru risk yönetiminin's olarak davranabilir. Bu bankalar tarafindan teminat olarak kullanilabilecek depo makbuzlari, sorun mümkün ise, kendi imkanlari içinde stoklari tasimak mallarin Dagiticilar tesvik için bir yol olarak kullanabilirsiniz. Depo isletmecileri depoya mal almak sorunu makbuzlari mal gösteren magaza içine alinmistir. diger seyler arasinda, makbuzlar kendilerini kalite ve mal magaza önünde türü hakkinda bilgi içerir. Zuzahlung mallarin mudi bilgilerini için veya, o bir borçlunun eger, onun banka için. Ancak bu makbuzlar baslgn negotiable belgeleri mallara basligini ie kendileri digerine kisiye ilgili depo alindigi geçme via devredemezsiniz degildir.

Burada konfüzyon bazi derecesi potansiyelini yatiyor. Terimi depo makbuz gezegen çevresinde insanlarin farkli gruplarina farkli seyler demektir. Örnegin ABD'de, terim?depo makbuzu? Belge bir depoda bir mal depolama dair kullanilir. baska aksine, basligin bir belge, mevzuat tarafindan desteklenen, bu durumda ABD'nin Depo Makbuzlar Act 2000 yili mevzuatin bir parçasi ABD'de 1916 yilinda yürürlüge giren yerini aldi. aksine, Ingiltere bir depoda makbuz olmayan negotiable enstrüman basitçe bu saatten belirli bir anda belirli bir miktari ve emtia kalitesi bir depo içine dogurtuldu bildirerek oldugunu. Ingiltere'de, bir pazarlik form türü Londra Metal Borsasi-depo aday tarafindan verilen bir depo emri ile temsil edilir.

bir risk yönetimi perspektiften depo makbuz finansman ana avantajlari:

teminat kimligi daha az ve rehin için borçlunun niyeti belli oldugu tartisilabilir, mülkiyet anlasmazliklari önlemek ve iddialari yarisiyor. Kollateral auctioned olabilir veya hemen satilan ve düsük maliyetle orada bir kredi varsayilandir eger. A lender a depo makbuz holding ihraççi karsi (depo sirket) yanisira olay kollateral eksik goes içinde borçlunun talep edebilirsiniz. baslgnn bir belge rakip alacaklilar iddialarina off kesebilir bir iflas senaryoda.

Warehouse makbuzlari veya olmayan negotiable negotiable olabilir. Olmayan bir pazarlik ambar makbuzu belirli bir parti (bir kisi veya kurum) için üretilmistir. Sadece bu parti depodan mal serbest izin verebilir. Ayrica transfer edebilir veya baska bir partiye mal atamak örnegin bir banka. Depo sirket böylece transfer veya atama önce devreden tarafindan bildirilmelidir yürürlüge girer.

kendisinde olmayan pazarlik depo makbuzu baslik ifade etmez ve onu adina, örnegin, eger bir ticaret firmasi, bu adina çikarilacak veya bankaya sirada banka almak için transfer ihtiyaçlarini daha adil bir güvenlik ilgi daha. A güvenlik faiz daha az çekici bir banka etmektir dan eger ne sahiplikle kollateral çagrildiginda mallar saklanir ve varsayilan bir veya benzer durumunda depoya direkt rücu have ie sahiptir, kolay bankaya içindir daha kisa sürede çerçeve içinde mal satmak.

olmayan pazarlik depo makbuzlarin of Ihraççilar kollateral yöneticileri içerir. Onlar giderek önemlidir ACE, Cotecna, Kontrol Birligi, Drum ve SGS gibi sirketlerin kollateral yönetim ürünleri yayiyoruz ile büyüyen uluslararasi pazara hizmet vermeye oluyorlar. en bankacilar, kredi ve warehousemen onlar teminat yönetimi bulmak söylemek gerçegi ragmen?adil çok pahali? arzularini teminat yönetim sirketlerinin hizmetlerini kullanabilmek için artmaktadir. tamamen güvenli fiziksel emtia depolama tesisleri yoklugunda Çevrede risklerinden hakkinda emtia hareketli sonuçlanan, bankalar fiziksel risklere karsi koruma için diger yapilara bulmak yükümlüdür. Teminat yönetimi sözlesmesi veya CMA, küresel firma bir dizi tarafindan sunulan, bir öyle çözümü sunar.

No comments:

Post a Comment