Milli Tahvil Kurallar

A hükümet bond tasiyici hakki söz verilen faiz kararlastirilan araliklarla (genellikle yillik) içinde ödenecek talep verir belirli bir ülkenin ulusal hükümet tarafindan bir güvenlik konudur. Bu Ihraççinin niteliklere dayanan bond özel tip vardir. O baska "Sana" (borç senedi) enstrüman borçlu oldugumu, ancak yalnizca belirli oldugunu ihraççinin ulusal hükümet veya yetkili temsilcisi, ulusal hükümet adina olmasidir. Ulusal hükümetler sorunlari tahvilleri sirayla kendi bütçelerinde, eksiklikleri fi
mümkün kimin anapara geri ödenecek asla kalici bond, sorun dönüstürmesine karsin Bu genel kural, ancak hükümet onlari servis olacaktir. Bu, örnegin ise, Birlesik Krallik (UK) olarak devlet tahvilleri ile durum. Onlar tahvil ihraci içinde ebediyen nadir yasayan örnek, teknik bir ihraççi konusan ragmen are bir seçenek onlari itfa bulunmuyor. Bunlar özellikle popüler geçmiste askeri çatisma finansmaninda ve edilmistir hâlâ sirayla UK hükümet için Napolyon savaslari finansmana fon basildi bazi live tahvilleri are. Devlet tahvili, kural olarak vardir yerli para cinsinden ve genellikle hükümet tahvilleri olarak adlandirilir. A ulusal hükümet egemen bir güç ve dolayisiyla tahvilleri yani bu nitelikleri olmasi.

Devlet tahvili, teoride, risksiz teminat olarak varsayilarak, bir çok ya da hiç olasilik, ulusal hükümet varsayilan ve iflas düsük kabul edilmektedir. ekonomistler, her ekonomik ajan (ulusal hükümet dahil) iflas halinde iflas egilimli oldugunu iddia olsa da, yasal kuramcilar istiyorsunuz (hakli olarak) devletin, hükümetin her zaman devletlestirme ve müsadere ve biraz ahlaksiz sevilmeyen seçenek amaciyla karsilamak için çare olabilir mali yükümlülükler. En son Rusya, 1998 kriz asagidaki, ama borç hizmet bir moratoryum ilan kamu borcun hizmet sürdürüldü kisa bir süre sonra.

Devlet tahvilleri neredeyse riskless sayiliyorlar ama biri bu yalnizca kredi riski-yani bagli olduguna bilmelisin, riskini kaydedilen kredi iade edilmeyecektir. Tüm diger riskler hala mevcut olup, büyük ölçüde tahvil diger her türlü paylasilir bakilmaksizin, döviz, isletme gibi bir ihraççi,, ve vb. diger tahvilleri begenmek Devlet tahvilleri, ayrica derecelendirme kuruluslari tarafindan, puanlandiriliyor ve onlarin istikrar ve yeteneksizlik iflas gitmek algilamasinda ragmen onlarin begenilme farklidir. örnegin Japonya ve Italya (ragmen ülkelerin G7 grubunun üyeleri) maksimum Asagidaki derecelendirme varken Sadece en gelismis sanayilesmis ülkelerin bir "üçlü A" rating var. Devlet tahvilleri anlamiyla varsayilan daha cazip olabilir özgür, özellikle eger yatirim bu durumda orada sermaye kazanci için net firsat faizle döngüsü, pik yapilan degildir varlik. yatirim faiz orani patlamasinin zirvesinde, sonra zaman faiz orani ve azalacaktir iyi nominal degeri ötesine gidebilirsiniz bagin degeri falls yapilirsa. Tahvil varlik sabit getirili finansal araçlarin yüksek oranda (cari piyasa) faiz orani bagimli olup, piyasa degeri faiz oranlarinin düzeyi ile uygulanir baglidir.

ters zaman fiyat falls geçerlidir sirasinda bag fiyatindaki A yükselisi faiz orani bir düsüs demektir. genellikle yerel yönetimler yasa ile mali piyasalarda gerekli mali yükseltmek yetkisi olsa da genellikle devlet tahvili verilmesi merkezi ulusal düzeyde vardir. En son borç yönetimi fonksiyonu ulusal hükümet adina ve onun finans Borç Yönetimi Kurumu menkul konu olacak bir devlet kurumu yasa ile devlet iç borçlanma senetleri (bono, ya da "güvenilir tahviller") ve hizmet yönetmek konu yetkilidir emanet edildi üstün stok. Ayrica diger yöntemler mevcuttur. Bazi ülkelerde merkez bankasi, hükümet bir mali ajan olarak, yani bono düzenlemeye yetkili olabilir devlet tahvilleri, digerlerinde Maliye Bakanligi ulusal hükümet için menkul kiymet ihraç sorumlu olabilir sirasinda. Ancak, zaten dikkat çekmislerdir, mevcut trendi profesyonellerin, gün-gün siyasi baskilardan özgür kamu borç yönetme görevi emanet edilecek ayri bir devlet kurumu organize etmektir. Ancak pratikte o günlük siyasetten bagimsizlik çok sürdürmek zordur göstermistir.

giderek zor bütçe girislerinin ile ihtiyaçlarini finans hale gelmektedir olarak devlet tahvilleri önemi, özellikle geleneksel kamu borçlari meselesini arattýrýyor, borç-hoslanmiyorsunuz hükümetler büyüyecek ve kamu borçlarinin monetization ekonomik kalkinma ve üzerinde yikici sonuçlari vardir ekonomik ve mali istikrar.

No comments:

Post a Comment