Ekonomik Outlook: Nedeni ve Effect

birçok piyasa analizleri veya ekonomik tahminlerin okursaniz çamurlu düsünme bir sürü için oldugunda.

Çok sik, ekonomistlerin ve analistler sebep sonuç arasindaki fark izini kaybetmek. Onlarin analiz yöntemleri konserde gerçeklesmesi (korelasyon) meyletmek bugün ölçmek etkinlikler ama hangi olay (nedensellik) diger götürür muhakeme her türlü özledim. Sonuçta küçük degere sahiptir Sisli bir analiz, ancak her zaman "Ben" ne zaman çok geç söyledim diyebilirim. Ve, herhangi bir mühendis anlatacag
A anahtar örnek mainstream basin haddinden fazla sisli basli bir enflasyon analizi, ve nerede hükümet analistler sadece çok belirsizlik destegi saglamak için mutluyuz. Yeterli point parmaklari kolay bizim fiyatlar veya bizim para düsmesine yükselmeye mucip yabanci ülkelerde bazi "kötü adamlar", ancak's gerçegi suçu evde aittir oldugunu. Anahtari enflasyon gerçeklestirmek, ever ve daima, hükümet eylem kaynaklanmaktadir. Bireysel mal ve hizmetler doguyor veya fiyat herhangi enflasyonist basinç olmadan güz, ancak açtiginizda, Washington'a, DC suçlu arayin genel US fiyat düzeyi yükselen bakin.

Enflasyon dolari (veya herhangi bir para birimi) degerinde azalma, dolar mal ayni sayida kovalayan sayisinda artisa neden olur. baska deyisle zaman hükümet yukariya fazla para baskilar In, zaten basit gerçegini daha dolar orada, o anda, hayir daha fiili üretim have bir dünyada satin ariyorlar tarafindan devalüe tutabilen her dolari. fazla para Baski dünyanin zenginlesiyor yapmaz. Iste küçük bir "medeniyet" in bir deneme - sinif, belki's.

Gözlemleyin nasil fiyatlari açtiginizda 30 insanlarin para miktarlarda büyüyen ayni birkaç gofret satin vermek yükselisi. Durum net açtiginizda insanlarin candy bar için $ 45 esdeger Ödemek istediginiz basitçe çünkü daha "para" sinifa pompalanir olmustur gözlemlemek olur.

iyi niyet para arzinin genisletme berrak sonucu degistirebilirsiniz yok miktari. Yillar boyunca, her tür çaba ekonomik felaket, gerçekleri anlasmazlik çalistiginizda çesitli hükümet seven ekonomistler ragmen yol açmistir. bazi Latin Amerika uluslarin ekonomik itibar Bu enflasyonist tuzagina düsmesini kaynaklaniyor; ABD'de Jimmy Carter durgunluk açikça bu ayni felaket yaklasimin sonucuydu.

Ne zaman hakkinda dolar tutarli hemen her döviz karsi düsen duyuyorum, çok iyi bir tahmin seyin bizim para yönetilen nasil yanlis budur. ki diger birçok dünya para birimleri de enflasyon kurbani oldugunu fark bu özellikle dogrudur. Biz, bizim daha sulandirilmis çogundan daha oldugunu varsaymak gerekir dünyanin.

So yüzden bir düsen dolarinin tam etkisini görmüyorsaniz? Biz sadece bazilarini seçmek ögeler fiyat artislari gördüm. Nedeni basittir: biz üretim maliyetleri öylesine hizli ki satin mallarin en fiyatlarindaki baglamamak dolar's degerden düsüyor düsüyor tarih, önemli bir dönüm noktasi ulastiniz. Çin'in giyim üretimi, örnegin, böylece bile az etkisi enflasyon bu fiyatlara sahip uygulamiyor ucuz olmustur. Aslinda, bu fiyatlar çok hizli düsüyor ki Meksika gibi ülkeler, Fas, Türkiye ve Madagaskar olan "is kaybetme" Çin'e. Ekonomik argümanlar bu konuyla ilgili çok fazla burada adresine derin, (ve bu öykünün odak degil) ama fikrini Çin üretimi bir çok kategoride genis fiyat enflasyonu etkisi sayaci olacaktir. Everything - giysilerden cihazlarin elektronik akülerin, oyuncaklara - fiyatlandirma ucuz yurtdisi üretim nedeniyle asagi yönlü baski görmektir. Hala, ögeleri birkaç tip pozisyon tanimlik yakinlarda küresellesen ekonomide düsmek degildir. Bunlardan si bazi paketlenmis gidalar, kitaplar, gayrimenkul, yag be ve metaller.

Paketlenmis gidalar ve kitaplar elbette, alçakgönüllülükle ve yükselen edilmistir gerçek enflasyon orani ne iyi bir endikasyon verebilir. Bu ögeler olarak büyük dünya olaylar etkilenmistir ve degildir Bizim Fiyatimiz seviyesi neler yaptiginin net bir resim saglayabilir. bir zayif (ve Dogrulanamayan) enflasyon ölçme yöntemi, ben bunun biz hükümetin TÜFE dizininden olsun ne iyidir savunuyorlar Id begenmek görünebilir iken. Bu bize fiyatlari kümesi kuvvetle hükümet sübvansiyonlari, ticaret kisitlamalar etkilenmistir ve hangi hakkinda ögeleri saymak ve kaçinmak seçenekler sunmakta. vakia, TÜFE politik endeksidir; bize az veya hiçbirsey söyler. Yag ve bazi ölçüde, metaller-farkli bir hikaye are. Bugün petrol fiyatlarinin yükselen görmek, orada neden bir takim olabilir, ama enflasyon kesinlikle büyük bir katkida bulunuyor. petrol ve çelik begenmek hammaddelerin için Çin'in artan talebi bu mallarin çogu için Elbette fiyatlari üzerinde etkisi yasiyordur. Ama ekledi enflasyonist basinç olmadan oradaki fiyatlar biz hala düsük olacagini göremiyor süphe yok. Ayrica emtia yönlendirmeli fiyat artislari, öyle ki tüm imal ögeler için teslimat maliyetlerindeki petrol bileseni tarafindan, getirdigi enflasyonun temel tanimi farklidir.

Bütün bunlar zor herhangi bir fiyat hareketi için kesin nedenin siralama yapar. serbest ekonomide Nitekim, bir çok kuvvetler yakinsama hiçbir merkezi planlamaci muhtemelen yeterli bir ekonomi yönetmek için gereken tüm bilgilere anlamak baslayabilir. Nor herhangi analist açikça nerede true enflasyon, tutun aliyor ve nerede sorunlari sadece normal arz ve talep are görebiliyordu. Sonunda, gerçek fiyat enflasyonu en iyi önlem hükümet harcamaktadir. o disari stilinin gidecek begenmek hükümeti harcama midir? It makul varsaymak's ülkenin ekonominin para pompaliyor.

fiyatlar üzerindeki Bu faaliyetin etkisi derhal ve hükümetlerin ne yaptigimiz hakkinda bilgi degildir iyi at kusurlu, hangi niçin orada öylesine çok tartismalara ve nedenini ve bu politikalarin etkisi hakkinda karisiklik olmasidir. Fakat sonunda biz nereye karsiligi deli gibi yuvarlak geçirilir gözlemlemek eger, biz enflasyon nihayetinde tekrar tutun alacaktir varsayabiliriz. Nereye karsiligi ücretsiz numuneler begenmek disari geçti varlik degildir, biz ekonomiler en istikrarli önümüzdeki yillarda olmasi muhtemeldir bulabilirsiniz. Meanwhile, enflasyon onyillarda en büyük hikayesi: imal mallarina fiyatlari kefenlerle görülmemis bir oran vasil düsüyor.

Bu bize gelismis ülkelerde, hatta daha önce Meksika gibi gelismekte olan ülkeler, sahne operasyonlari sürdürmek mamul mallarin üreticilerinin yatirim bilgeligini yeniden degerlendirmek yol açar. yag korku kalabalik olurdu Ama büyük hikayesi maliyetleri dünya çapinda yükselen degil gibi düsmekte oldugunu bize inaniyoruz. Yasam, kendi özünde, daha ucuz, daha pahali degil oluyor. Petrol ve metaller olabilir adim adim daha büyük talep nedeniyle pahali, ama bu büyük olasilikla sadece marjinal üreticileri için tesvikler için kazmak derin yol açacak ve bu kaynaklarin daha iyilesir.

Sonunda, durumlarda kendileri disari dengesi. Gayrimenkul sürece faiz oranlari nispeten düsük kalir ama bir noktada doguyor, bu trend bir ani durdurmak, gelecek gibi her zaman yapar. Still, yasam's ihtiyaçlar olsun olarak ucuz, fazla para luxuries veya yatirim için kullanilabilir bireyin statüsü bagli olabilir. Bu, elbette, bu bir öge daha pahali almak - hükümetler varsayar - tüm mevcut kaynaklarin emmek yok. kendi ülkemize yilinda bir seferde Hepimiz varlikli duygu birakilmalidir, kendimizi yerine leviathan fon an ever artan maliyet ile yük bulmak. I o sert tekrar belirtmeyi degil bulmak mevcut yönetimin, mükelleflerin yükünü azaltilmasi ilgili tüm retorik ragmen herhangi milletimizin tarihinin diger daha tarafindan harcama artmistir. Adil bu trendin biraz evrensel oldugunu söylemek's. Hükümetler çapinda onlarin yüklerini (vergiler, yönetmelik sokulum) toplum üzerindeki artmaktadir. bu egilim devam izin verilirse, yeni dünya çapinda büyüme tüm büyük yararlar çarçur edilecektir.

Lest biz genelinde olarak katiksiz kötümser bana olumlu notu ekleyelim gel. Bear, Stearns 'bas ekonomisti David Malpass son Pazartesi's Wall Street Journal, ABD'de hanehalkinin tasarruflar göre aslinda oldukça iyi aksine tüm haberleri ragmen büyüyor. O American tüketicilerin tasarruf orani ölçme için bizim mekanizma kusurlu (sekil go notlar!) Ve bizim ölçümleri ayrica "," kisisel egitim veya kurumsal ARGE harcama olarak gerekçe acil tüketimi ve kalici degeriyle alimlari için alimlari arasinda hiçbir ayrim make tercihan gelecekte bir yatirimlar olarak tedavi edilmelidir "tüketim" ögeleri. bazilarida boyama olarak baska deyisle, seyler kadar kötü ABD ekonomisinde olmayabilir.

sinirli iyimserlik Bunun neden ragmen biz hala yatirimcilar onlar bir zayiflamasi dolar yararlanabilirler konumlarda onlarin varliklarin adil bir miktar yer savunucusu. Bu egilim biz devam görüyorum. biz yüksek enflasyon evde ve burada görürseniz bir düsen dolar denizasiri, biz yabanci menkul holding mutlu olurdum.

Biz ettik görülme gelismekte olan piyasalarda sert bu çeyrek, isletmeler arasinda güçlü sonuçlara ragmen ve ekonomilerde zayiflatici küçük isaret düser. haksiz onun bilançosunun Olabilir korku ve belirsizlik yatirimcilar arasinda? Veya bu hisseler basitçe US faizlerin yükselmesi olarak düsme nelerdir?

Elbette, olarak daima, biz milletlere nerede kamulastirma riskini düsüktür yapismasini savunucusu. Venezuela, Çin ve Zimbabve disari are. Ama birçok baska ülke umut verici gelisme ve nispeten güvenilir hükümetlerle olan - Irlanda, Isviçre ve Yeni Zelanda bu akla gelen bir kaç, degil anma için Izlanda, Botswana ve hatta Kolombiya. bunlar saf veya mükemmel are hiçbiri fakat her makul firsatlar ve risk adil düzeyleri saglar.

Eger caydirmak dünya piyasalarinda anlik çömezler izin vermeyin. gelismekte olan piyasalarda Son dönemde damla bir satin firsattir. hukukun üstünlügü saygi ile uluslarda büyük sirketler Bul ve satin. Bu tarihin bir önemli an, ve o kim onu bir kenarda kalacak gözardi.

No comments:

Post a Comment