Talk Talk

Birlesme ve devralmalar borsa endüstrisinde iyi drama saglar. Kim disari kime satin alacak? Will Company A ve Company B arasindaki birlesme sonraki gücü haline hesaba katilmasi gereken? En kisa zamanda sözcüklerin disinda bir birlesme gerçeklesecek gidiyor gibi, borsa meraklilari dini süreci izler. Ancak, olanlar henüz tanidik kurumsal yeniden yapilanma kavrami ile olan için, orada farkli bir anlam birlesme ve devralmalar baglaminda koymak tutun terimlerdir.

Orada biri bir birlesme geçebilirs
Hostile Takeover

Iki taraf düsmanca bir devir içinde yani akinci ve hedef firma katiliyor. A akinci, varliklari veya büyük potansiyel küçümsenmemelidir önemli nakit rezervlerine sahip diger sirketlere aratmak oldugunu bir sirkettir. Bu sirketler hedef firmalar denir. Hedef firma disari singling sonra, akinci kontrol faiz garanti edecek hisse tutun alacak. hedef firma üst Yöneticiler sikica edinimi nesne durumunda buna düsmanca bir devralma denir. orada en iyi amele disari için bazi düsmanca devralmalar, genellikle itibarsiz seklinde target firmanin çalisanlari beri algilanan are ragmen akinci karsi ill feeling si muhtemeldir.

Dawn Raid

A safak raid borsa açilir anindaki brokerleri araciligiyla bir kontrol faiz kazanmaya yer hedef firmanin bir akinci satin yeterince hisse alir. orada bir komisyoncu bir varligi oldugundan hedef firma akinci bir fikir bulunmamis. Satin alma mümkün böylece oldugunca erken ki hedef firma tamamen neler olup bittigi farkinda degildir olarak yapilir. Ingiltere gibi bazi ülkeler, zaten bazi eylemler devralma bu tür sinirlamaya yapti.

Saturday Night Special

Cumartesi Night Special disco toplari, canli performanslar, votka, tekila çekim akla, ve parti insanlar getirebilir. Birlesme ve satin almalar dünyasinda, bir sirketin beklenmedik çaba kamu ihale teklifi baska araciligiyla elde etmek için tüm ilgili. girisimi Bu tür haftasonlari adindan çalistirilir. Williams Act bir sirket takdirde baskasinin% 5 fazla hisselerinin satin devletlerin nedeniyle sinirli beri bu eylemdir Görünüse, ABD öylesine Cumartesi Night Special düskün degilse, satin Securities and Exchange bildirilmelidir Komisyonu.

hedef sirketin zaten beyaz bayrak salladi sürece ve akinci teslim A devralma bir devralma degildir. Çogu durumda, sirketler rekabete kontrol ilgi tükenmek istekli degildir. savasini kazanmali için orada a yol sirketlerin uzaklikta akincilari sürücüsüne için garantisini teknikleridir. Bu uygulamalar köpekbaligi kovucu denir.

Altin Parasüt

Bir sirket baska kazandigi sonra, hedef sirketin üst düzey yöneticileri konumlarini istifa etmek zorunda olacak. bir devralma önlemenin One strateji kurumsal yöneticilerin sözlesmelerinde birlesme ve devralmalar durumunda, onlar para-egirme faydalari ikramiye gibi bile hisse senedi opsiyonlari tazminat paketleri hakkina sahiptirler adl cite etmektir. altin bir parasüt dolar milyonlarca esit oldugundan, akincilar sonra sirket takibinde ikinci düsünceler olacaktir.

Insanlar Pill

Üst Yöneticiler konu bir memo baska sirketi devraldi sonra, herkes konumlarini istifa ecek belirten. yeni yönetiminin umudunun çalisanlara çekici olmadigindan neredeyse her kimse bu eylemine hos oldugunu. bu bilgi üzerine, akinci süphelerim var olacaktir özellikle sirket etkili insan kaynaklari ile ünlüdür hedef ise. Ancak, devralma, alisilmis uygulama oldugu edinilen sirket çalisanlari gidis vardir stratejisini bu tür öylesine bir köpekbaligi kovucu çok bu yüzden ambalaj gönderilecek.

Zehirli bir hap

insanlar hapi aksine, hedef sirketin üst yönetimi akinci yapan iki varliklarini veya hisse az cazip kilarak Devirden ile devam düsünüyorum. One bunun yollarindan yürütmek için ile sirket gerçek hissedarlar için fiyat diger teklifçileri için yüksektir sirasinda indirimli fiyatindaki daha stoklar satin almaktir. bir sirket elde edilebilir önce, akinci kontrol ilgi için yeterli hisse satin almalisiniz. her pay degeri çok pahali takdirde, az Devirden ilerlemesinin muhtemeldir.

White Knight

meshur beyaz sövalye Like, baska sirket ayrica siyah sövalye olarak bilinir bir akinci ile savas mevcuttur hedef sirketin kurtarma gelir. Kisacasi, hedef sirketin hala bir birlesme veya devralma karsi karsiya. Aradaki fark beyaz sövalye düsmanca bir devralma yerine ortaklik sey begenmek offers.

O drama görünüyor yanlis kelimedir. the jargons onun baglaminda kullanilan bakarak daha adl birlesme ve devralmalar bir savas veya casusluk film için iyi fon olusturur söylemek yakisir oldugunu.

No comments:

Post a Comment