Ne Stagflasyon nedir?

1970'lerin ekonomik zorluklara yasamistir Anyone terim "stagflasyon," ragmen birçok insan yeterince gaz amidst oranlamasi hatirlamak eski degil asina olan Carter idare olabilir tamamen terimi yabanciysaniz olmak. Ancak, bu terimin anlami üzerinde bir tazeleme kursu için zaman olabilir korku ve belirsizlik mevcut ekonomik iklim verilmis, ne temsil eder ve zorluklara dogru çalisirken karsi karsiya geldi.

Stagflasyon

Terimi stagflasyon "ekonomik durgunluk" ve "enflasyon," yildir iki ekonomik
geleneksel Keynesyen iktisat, bu iki sorun olarak tahterevalli farkli uçlarinda izlenir - enflasyon ise, o zaman durgunluk asagi olmali ve tersi de geçerlidir. Ancak zaman dönem "stagflasyon" Ingilizce politikaci Iain Macleod tarafindan ortalarinda 60'larda icat edildi, bu belirli ekonomik sartlar el ele gitmek durgunluk ve enflasyon neden olabilir anlasilmistir.

Ne Stagflasyon Nedenler?

Bir yollarini hangi stagflasyon olusabilir ne zaman bir toplum petrol gibi gerekli bir mal, bir arz soku almaya baslar. bir ülke ABD'nin gibi büyük petrol ithalatçi () ve Eger orada 1970'lerde OPEC petrol ambargosu sirasinda olarak petrol kullanilabilirligi ani azaltma (ise), fiyatlar ayni zamanda ekonominin yavaslatir vasil yükselecek yetersizligi nedeniyle kilit güç kaynagi için. Ayrica, stagflasyon zaman bankalar para arzi (hükümet mal düzenler süre ve pazarlar çok asiri (durgunluk mucip) enflasyon mucip) büyümeye izin olusabilir.

stagflasyon ilgili zor sey bu durgunlugun artacagi enflasyonun azaltilmasi geleneksel yöntemlerle ve tersi. Hükümetler bu problem baktigindan onlarin bir denge içine problem ve ucu onlari sirtin iki ucu disari denge demektir bulmak olmasi. Eger etkili düz azam ekonomik sorunlari içine o-ebilmek spiral sabit degildir.

No comments:

Post a Comment