Serisi Know - Bankacilik Tarihçesi

orijinal banka ne Mevcut bankacilik sektörü önemli ölçüde degisti. Farkli asamadan önceki uygarlik yilinda kurulusundan beri tasinmistir. En ilk bankalar dini tapinaklar üçüncü binyil Çogu çökelleri kuruldu tanelerinin farkli türlerde ve sonraki kez sigir, degerli metaller ve tarimsal uygular içinde olusmaktaydi ayrica çökelmistir. Tapinaklar onlarin kiymetli ögeleri için güvenli yer olarak düsünülebilirdiniz. Daha sonra insanlar tapinaklari rahiplerinin kredi alabilir.

Antik ve Roma toplumla
Hiristiyan yasagi nedeniyle faiz sarj üzerine, Yahudiler ve Tapinak Sövalyeleri gibi diger dinler, firsat bankacilik uygulamalari gerekiyordu. Çift giris kavrami ve kitap tutarak Lombardlar, bir Italyan ailesi, yavas yavas Yahudilerin yerini tarafindan tanitildi. bankacilar olan Medici ailesinin sonradan Alman hanedani tarafindan usurped idi Fuggers Papalik ve büyük prenseslerin maliyesini basardi.

16. yüzyildan AD tüccar's para para fiziksel transfer olmadan farkli yerlerden ve checks gelisimi ulasabileceginiz sistemin gelistirme gördüm. It yavasça kabul ve popülerlik 17 Yüzyilda kazanmistir. Yavasça tefeci sistem bugün gördügünüz özel bankalar içine gelistirdi.

No comments:

Post a Comment