Jamaikali Para Tarih Öncesi Emancipation

Jamaikali para ve para Eylül 1969 tanitildi ondalik sistem olarak kullanilmistir. Buna Previous, pound Ingiliz sistemi, silin ve peni kapladi. Banknotlar (kagit para) kullanimi 19. yüzyila kadar degildi. ortalarindan 20. yüzyilin madeni para yerine kagit kadar ücret isçi ödeme dahil, birçok islemler için kullanilmistir.

dünyanin birçok ulustan farkli mezheplerinin 19. yüzyilin sonlarindan jetona 17 From serbestçe sirküle edildi-Ispanyolca ve Meksikali, Portekizce ve Fransizca yani sira Ingili
1869 ilk olarak gerçekten Jamaikali paralar bir Jamaikali kurus ve yarim peni darbedilmistir tanitildi. tanistirmak 1880 çeyrek peni (çeyrek kurus) olarak ve dolasimda kaldi 1952 yilina kadar zaman geri çekildi. ilk Jamaikali madeni paralarin tanitimi yüz yil sonra, adanin dolar ve sent üzerine dayali para birimi kendi sistemini olusturdu.

En erken Jamaikali banknotlarin arka 19. yüzyilda birçok özel bankalar adada kuruldu tarih. Ilk notlar Londra tabanli Colonial Bank 1837 yerel bir sube açildi tarafindan basildi. onlar üç para cinsinden oldugu gibi Bu notlar benzersiz edildi - sterlini, dolar ve yerel para.

Jamaika ve Kanada arasinda geç 19 ve 20. yüzyillar erken artmis ticari iliskilerin Esnasinda birkaç Kanadali banka yerel subeleri açilis sonuçlandi - Banka Nova Scotia of 1889 yilinda Royal Bank Kanada 1911 ve Kanadali Bank Ticaret 1920 yilinda. Bu bankalarin tüm ada genelinde kullanilmak üzere 1 ve 5 notlari yayinladi.

Özel Bankalar banknot veren sürdürdü 1940 yilina kadar Döviz Notlar Kanunu 1937 ile yürürlüge, Yönetim Kurulu Komiserleri Döviz Jamaika kagit para basilmasi sorumlulugunda olan hükümetin ajanin biri yapmaktadir.

Jamaika hükümeti ilk 1920 yilinda Döviz Notlar Kanunu 1904 1918 yilinda revize edilmistir altinda kendi notlarini yayimladi. Zaman adanin merkez bankasi - Banka Jamaika - 1960 kuruldu, o Jamaikali para ve 1961 yilinda, Jamaika banknotlarinin orijinal hükümet degistirilir onun ilk notlar yayimlanan çikartilmasi için sorumlulugunda devraldi.

Bu notlar 5s of mezhepleri, 10s, yilinda pound olan sterlini sistemi silin ve peni para ondalik sistem yerini hangi sonra 1 ve 5 ve dolasimda baska sekiz yil kaldik basildi.

Jamaika para ve para bizim bagimsizlik ve milliyetçilik sembolü ve su anda hem notlari ve dolasimdaki madeni para bulunuyor. bir banknot etkili bir jeton nominal degerini benzer degistirilir edilecektir maliyet degilse. Ilki degistirilmesi 1976 yilinda elli cent ile en son 2009 yilinda en yüksek mezhebi notu anda ise 5000 $ notu oldu.

No comments:

Post a Comment