Maliye ve Para Politikasi

Eger yil 1900 civarinda radyo ve dinlerken orada haber, ekonomi durgunluga girmeye devam etmektedir düsünün. Sanslar eninde sonunda bir is olmaz, ve orada neredeyse birçok mal üretim yetersizligi nedeniyle mevcut gibi olacak degildir. Herhangi bir deger tek sey para kontrol ve tasarruf hesaplarinda bir türlü olmuyor, bu yüzden bunu bankaya çalistirmak ve para tutmak olan tek seçenektir. Sorun: Sadece duyuru ayni seyi düsünüyor duydum her kisi ve simdi orada banka, ya da daha kötüsü, bir banka pa
tamamen parasal ve maliye politikasi amacini anlamak için önemlidir arkalarindaki yapisina bakmaktir. Bu politikalarin temeli Federal Rezerv gelmektedir. The "Fed" a epeyce sade sistem anlamak: it Birlesik Devletler'in merkez bankadir. Bu merkez bankasi ilçelere bölünmüstür; Guvernörler Kurulu en taninmis, ama da eklenmesinde Federal Açik Piyasa Komitesi oldugunu. Bugün Guvernörler Kurulu baskani baskani Benjamin Bernanke, ve o alinir tüm eylemlerin yönetmektedir.

Federal Rezerv güç bankalarin veya bir banka panik bir çalistirmak kontrol ile tek bankadir. It para asgarî bankalara kötü ekonomik çagda bir son çare olarak ödünç için kullanilabilir tutar. Dolayisiyla Federal Rezerv ABD'nin para arzi kontrolünde a iri rol oynar. Zaman "Fed" kuruldu, bu nedenle para politikasi oldu. Kitabin Makroekonomi R. Glenn Hubbard ve Anthony Patrick O'Brien, para politikasi tarafindan In Federal Rezerv para arzi ve faizler ekonomik hedeflerinin kovalamak yonetilir alir eylemleri "olarak tanimlanir." Bunlar belirli amaçlari istikrarli ekonomi sürdürülmesi, ekonomik büyüme artan tatminkar bir düsük issizlik tutarak ve tutarak katmak mal ve hizmet istikrarli fiyatlarinin siparis enflasyon sansini minimize gerekli.

Federal Rezerv para arzi korumak para politikasinin üç ayri araçlarini kullanir. Bu araçlar açik piyasa islemleri - Federal Açik Piyasa Komitesi tarafindan kontrol - ve indirim orani ve rezerv gereksinimleri Guvernörler Kurulu tarafindan kontrol edilir içerir. Açik piyasa islemleri bir araç FOMC tarafindan alim ve Hazine menkul satisi yoluyla para arzini artirmak için kullanilir. Federal Rezerv Bank New York'taki The ticaret büru ve bankalar onlari içine depozito saticilarin bu menkul satin belirlenmiþtir. Bu mevduat dönüs toplam para arzi ayrica krediler artis ve hesap mevduat (kontrol edilecektir çünkü artar banka rezerv artisi Hubbard / O'Brien). The FOMC da güç ayni sürecin islemleri ters tarafindan para arzi azaltmak zorunda.

"Fed" para politikasinin diger iki araçlar kontrollerin dali Guvernörler biridir. Bir araci, iskonto orani, faiz orani "olarak indirimli krediler (on Federal Rezerv ücretleri tanimlanir Hubbard / O'Brien). bir banka onlarin tonoz yilinda aksi onlarin rezerv olarak bilinen parayi kullanilabilir artirmak gerekiyorsa, onlar "Fed" için karsiligi deger ve çevirmek Bu kredi indirim kredi olarak bilinir. Ancak Federal Rezerv bir durgunluk durumunda son çare haline gelmistir sürece indirimli krediler tipik bankalar tarafindan disari alinmaz.

Bazi durumlarda, Black durumunda Sali gibi zaman en kötü borsa kazasinda ABD'de bulunanlar, indirimli krediler ekonomiyi kurtarmak vermedi. It Büyük Buhran sonra zaman kiyisinda the run siddetli banka panik adl Kongre kurulmus mevduat sigortasi neden kadar degildi. Federal Mevduat Sigorta Sirketi Diger bir deyisle, önce, bir kisi ne ki para onlar banka güvenli oldugunu ne de ekonominin bir durgunluk içine düsmesi durumunda ki onlar bunu almak mümkün olacaktir düzenlenen güvence aldi.

ayrica Guvernörler Kurulu tarafindan para arzi yönetmenize yardimci denetlenir Para politikasinin üçüncü araci rezerv gereksinimleri oldugunu. It Fed için nadir vesilesiyle se rezerv gereksinimleri degistirmektir. özünde, rezerv gereksinimleri degisen "yapmak bankalarin gerektirir kredileri ve kiymet holdinglerin anlamli degisikliklere" (Hubbard / O'Brien). Bu eylem ortak bir ders olmamasina ragmen, hala maksatli oldugunu. Zaman Fed rezerv gereksinimini azaltmaktadir, o bankalarin tonoz içinde holding aksine disari kredi için asiri para kullanmaniza olanak verir. Fed munzam artirmak seçerse Tersine, bankalar az para disari ödünç gerekecektir. Ikisinden biri yol olsa, Fed degisikligi varsayimina bunun ekonomi yardimci iradesine dayali yapan seydir. Tüm parasal politikasinin bu araçlari amaçlarinin toplantinin niyetiyle araciligiyla takip edilmektedir evvelce belirtmistir. Diger taraftan, maliye politikasi ayni zamanda istikrarli bir ekonomi korumak için yardim önemli bir rol oynamaktadir.

Maliye politikasi federal vergiler ve "(makroekonomik politika hedeflere ulasmak amaçlanan alimlarinda degisiklikleri" olarak tanimlandiysa Hubbard / O'Brien). Maliye politikasi para politikasi benzer it basarmak dener ne açisindan, ama yapmak öylesine çalistiginda biçimi nedeniyle degisir. vergiler Degisiklikler ve harcama yalnizca federal hükümet araciligiyla denetlenir.

maliye politikasi daha iyi anlasilmasi John Maynard Keynes fikirleri araciligiyla açiklanabilir. Onun teorisi hükümetlerin ekonomik gerilemenin zamanlarinda fazla para harcamak olsaydi Büyük Depresyon hakkinda ve sonrasi dedi geldi, sonra yakinda ekonomiyi tesvik cekti. O asiri devlet harcamalarinin araciligiyla gelirler ve yükselisi cekti savundu öylesine cekti mal ve hizmet alimlari. Sonunda bu ekonomi stabilize cekti ve disari düsüs ve ekonomik büyüme bir devlet içine ülkenin almak. Kuramini zaman Baskan Franklin D. Roosevelt Dünya Savasi sirasinda eylem alip ekonomik büyüme kadar biten para asiri miktar harcanan Keynes demisti gibi kanitlandi it would (What Maliye Politikasi nedir?).

Daha yakin zamanlarda, olarak 1980'lerin, maliye politikasinin ana hedefi Dünya Savasi'ndan bu yana firlamistir olan bütçe açiginin azaltilmasi odaklanmistir. yeni teknoloji ve dis ticaret firsatlari ekonomik büyüme gibi islemler nedeniyle automatically ve açigi olay olmustur sadece artmaya devam etmektedir (What Maliye Politikasi nedir?). Irak Savasi de ve açigin giderek artmasina neden olan George W. Bush su anda basinçli bir sekilde azaltmak için bulmak altindadir. maliye politikasi genel hedefi ekonominin genis hedeflerine ulasmayi olmasina ragmen simdi küçük hedeflerinize yani odaklanmaktadir.

Sonuç olarak para ve maliye politikalarinin derece ekonomide güvenli tutmada önemlidir. ilk on dokuz yüz ekonomik büyüme genel süre istikrarli ekonomik durgunluk zamani asti. Büyük Depresyon umarim tekrar gerçeklesmeyecek ya da yakin gelecekte herhangi bir zamanda en azindan bir olay oldu. bilgi hükümetin With simdi have, ekonominin en olasi iyi veya alirsiniz en azindan istikrar tatminkardir bir düzeyi tutmak.

No comments:

Post a Comment