Nasil Gold Coins içinde Cash

You altin sikkeler toplamak veya onlari düzeni onlari olmasi yatirim gerekmez. Birçok kisi altin sikkeler siklikla Onlardan hiç ilgi kalmadan, kendileri asking tutmak bir soru: nasil altin Jeton cinsinden nakit yaninda olsun.

Orada size altin sikkeleri: Kuyumcu dükkanlar, sikkeler bayi, pawnshops satabilirsiniz birkaç yerler konum ve tabii bunlari online satabilirsiniz. Herhangi bir altin veya para hiçbir degerli metalden yapilmis degerinin iki bölümden olusur: altin degeri ve külçe altin içi
bir sikke olan nümismatik degeri çesitli faktörler etkilenebilir: its (kosul) grade, onun para basma (sikkeler yayinladi sayisini) ve sorunu (nasil oldugunu eski) onun yil. Yani açikça, mükemmel durumda çok az sayida deger çok daha kötü durumda çok sayida basilan - bazi modern altin daha basit olacak darp içinde eski bir altin para.

herhangi yerlerin Yukarida bahsedilen için sikke el önce, altin sikkesi için dogru degeri disari bulmalisiniz. En kolay yolu o ve bir sikke katalog sahip grade edebilecektir senin coin uygun, ve eger tane içtim ve jeton notlandirma yapmanin kabil edildi varlik, muhtemelen gönüllülük bu esya olmaz yapmak.

Bölgenizdeki sikke bayilerine asking ile baslayabiliriz, onlar sen ama dogru fiyata vermeyebilir azindan size sikke seyler fikir alirsiniz, ne grade içinde ve ne buna deger. bir kuyumcu dükkanina Going etrafinizda herhangi coin bayileri yoksa - yalnizca onlar sikkeler Yaklasik nümismatik degerini bilebilirim, ama genelde hakli olabilir, onlar adil onlarin nümismatik degeriyle karsilastirilir nispeten küçük olabilir onlarin altin value, vermek . bir rehinci gitmek zorlukla vasil tüm hakli olabilir ama ben zaten, konunun adillik ugruna en azindan burasi anma düsündüm.

size sikke degerdir ne bazi fikrim var sonra, jeton degerini hakkinda bulmak biraz daha arastirma yapabilirsiniz. Yapabilirsiniz tabii adil hangi iyi bir baslangiç ama ebay kullanan yapmanin baska yol it Google. ebay için, paralar ve kagit para kategori bulmak, git ve sikke (aramak size para satici gördüm sonra o kadar bilmeli). akim listings arasinda Searching yeterli olmayabilir - öylesine tiklatin gelismis arama sadece tamamlanmis listings kene ve tekrar arama yapin. Böylece, daha iyi bir fikir vermelidir benzer paralar satiliyor aliyorsaniz ne.

Siz de para Forumlar yardimci kullanarak düsünebilirsiniz. Var bolluk online (örnegin CoinForum), konum ve bu forumlarda insanlar çok profesyonel ve yararli olabilir.

Unutmayin ki sikke siniflandirma büyük ve eger parayi saticiya sizin için para çok ince grade (VF) oldugu ve yaklasik 100 $ degerinde ve buldugunu söyledi gördüm fiyatini etkileyebilir tut ekstra ince grade (XF) benzer bir sikke 300 $ satildi, size para dogru fiyatli vardi olabilir.

sen daha iyi bir fikir ne kadarini sikke degerdir sonra, ciddiye satis düsünüyor baslatabilirsiniz. Orada besbelli iki yolu gitmek konum: senin coin saticiniza sunulan eger fazla size üstünde ebay, daha senin jeton saticiniza gidin alabilirsiniz bulundu. Aksi halde) online (ebay veya diger online müzayede satmak - hatta 1 $ hiçbir rezerv (ebay için satis düsünebilirsiniz sadece) - orada sürekli altin ihaleleri izlemek için islerini made insanlar bir sürü's, senin para alacak kadar adil fiyata zaten (sen maceraci hissetmiyorum eger yapmadiginiz) satti.

Sadece aklinda bir sey daha tutmak: Bazi sikkelerin örnegin çok daha onun zamanki mevkidaslari daha degmesini bir jetondur çok küçük seçkin özellikleri: madalyonun yilda bir sayi are çesitleri, si uzun digerinden daha oldugunu numarasi veya alan iki harf arasindaki diger harfler arasinda ayni degildir. size sikke herhangi tuhafliklar bulmak öylesine, eger, sen daha arastirma ve olasilikla sikke hakkinda konusmak daha insanlar görüyorum gerekecek. mümkün farkinda ve arastirma degil çok hos sonuç olun - senin para tamamen ayni tip benzer paralar farkli ise, bir sahte olabilir, fakat genellikle sikke bayi Hemen isaret olabilir.

No comments:

Post a Comment