What A Merchant Hesabi midir?

plastik para veya kredi karti kullanimi hizli degil, ayni zamanda gelismekte olan ekonomilerde gelismis dünyada satin alma faaliyetleri, sadece her türlü ödeme tercih edilen tarz haline gelmektedir. Iki kilit faktörler bu egilim katkida sunlardir:

1. Convenience ve Güvenlik: Kredi kartlari adl hard nakit etrafinda yüksek degeri alisverislerde büyük miktarlarda tasinan zorunda degildir demek. Kredi kartlari ayrica ekstra ücretleri, teslimat ücretleri ve lojistik zaman lag gerektirebilir ödemek< siparisler veya banker çekleri, durumunda aksine uzaktan satinalma ve anlik ödeme teslimat kolaylik tasimak. Ayrica bir güvenlik kredi kartlarini ekli özelligi ve genellikle bir kredi karti kaybi konusan daima para acil kaybi demek degildir.

2. E-ticaret: online gibi elektronik satinalma seçeneklerin büyüyen prevalansi, TV ve telefon ve kolaylik faktör büyüyen benimsenmesi ile, kredi kartlari ödemeler için tek pratik seçimdir oluyorlar.

Merchant hesaplari kredi kartlari üzerinden ödeme, çek kartlari ve ATM kartlari kabulü enable hesaplardir. A perakendecisi bir banka veya kurma ve sürdürmek tüccar hesaplari miscellaneous business tüzel kisilikler için uzmanlasmistir bagimsiz tüccar hesap saglayici, araciligiyla ile bir tüccar hesabi edinebilirsiniz. Orada ticari hesaplar isin dogasi perakendeci ihtiyaç ve bagli olarak kullanilabilir farkli türleri vardir. sözgelisi, bir internet perakendecilik business, internet tüccar hesabi için bir tokatlamak fiziksel terminal tabanli oysaki bir tugla ve harç perakende isletmeniz için kullanilmistir. En tüccar hesaplari Ancak olarak siniflandirilabilir:

1. Swipe tabanli: Bunlar tüccar hesaplari fiziksel terminal bir telefon hattina bagli baglidir. Kredi karti bu terminal üzerinden islem baslatmak için bir ödeme islemi tamamlamak çalinmis gerekmektedir. check dogrulama durumunda, orada bir onay okuyucu, kuvvetli darbe terminal olarak hareket edilecektir.

the kuvvetli darbe dayali isleme segmentinde yeni bir yenilik kablosuz tüccar hesabi terminal, hangi yerine normal bir telefon hatti olarak kablosuz cep telefonu teknolojisi ile bagli olmasidir. Bu teknolojinin avantaji, bir tüccar ya da e-perakendecisiniz cografi ödemeleri kabul sinirli olmayacaktir. Örnegin, bir perakende sergide, bir tüccar kolaylikla kablo olmadan ayarlayabilirsiniz,-müsteri tarafindan kredi karti ödemelerini göndermek için yürüyüs için bir ödeme sistemi.

2. Sigara tokatlamak tabanli: Bunlar ancak kredi karti bilgilerini gerektiren kredi karti kendisi çalinmis olmasi gerekmez ödeme tüm bu yöntemleri içerir. Bu da online check ödemeleri ve izni için tüccar hesaplari içerir. Bazi ortak olmayan tokatlamak tüccar hesaplari katmak:

a. Internet Merchant Hesap: hesap Bu tip internet tabanli perakendeciler tarafindan kullanilir. Kredi karti ödemeleri elektronik kredi karti bilgileri web tabanli bir formu ile ve vericisi bir ödeme ag geçidi üzerinden alinan aldiktan sonra islenir. tüccar hesabi Bu tür çok popüler bir ticari hesap, özellikle e-ticaret sektörünün ciddi büyüme bekleniyor.

. Online check kabul (e-çek): isleme Bu tür aslinda posta yoluyla bir onay almak zorunda kalmadan, Çek ödemeleri kullanir. Müsteri ve perakendeci bir onay isleme çözümü kullanarak yapabilirsiniz mudi adi, hesap adi, çek numarasi ve benzeri gibi fiziki kontrol, kontrol bilgi verebilir dogrulayin ve online basvuru ya da telefon / faks veya e-postayla bir çek almak . özel yazilimlar kullanarak, onay daha sonra uzaktan basilabilir ve perakendeci tarafindan fiziksel olarak sundu.

c. Telefon emri tüccar hesabi: Bir touchtone telefon kullanimi, hesap bu tür kredi karti, telefon kullanimi hakkinda bilgi alir tus takimi. Bu hesap telefon yoluyla gelen önemli bir isimiz var uygun Telefonla Siparis isletmeler oldugunu.

ücretleri; tüccar hesaplari kurulum, aylik gibi ücretler bir takim çalistirmak ve bakimi dahil eger önemli bir faktör tüccar hesaplariyla hatirlamak / yillik, iskonto orani, rezerv yuvarlanma gibi bildirimde ücretleri (sabit) ve degisken ücretler bir dizi basina islem ücretleri ve adres dogrulama (AVS) ücretleri. yaplandrmasi ile fiili maliyeti, kosma ve bir tüccar sürdürmek anlasilmalidir ve fiili is gereksinimlerine, hacim ve islemlerin frekans, is ve iz yazmak dogasi gibi karsilastirdik. Dogru tüccar hesabi saglayici seçimi kritik kredi karti ödemelerini düzgün islem görüs maliyet fizibilite noktasi gibi olacak.

No comments:

Post a Comment