Reclaiming Kanunsuz Bank Masraflar

Ilk soru sizin kafanizda olabilir: neden banka masraflari geri düsünmek gerekir? Eger yanlis banka tarafindan tahsil edilir belli, ancak olup yasalarin size dogru yerinizi zaman banka masraflari geri gitmek olan banka masraflari, yoksa geri destek emin degil misiniz?

Evet, bütün bunlar sorularin cevaplarini var. 5 Nisan'da, 2.006, Office Fair Trading (OFT) o £ 12 üzerinden automatically haksiz Tüketici Sözlesme Düzenlemeler yilinda Haksiz Sartlar açisindan olabilecegi düsünülmüstür varsayilan< ücretleri - it burada farkediliyordu haksiz terimler hukuken uygulanamaz olmasidir sonucuna. Bu masraflar kredi kartlari geç ödemeler, yetkisiz overdrafts, ücretsiz otomatik ödeme ve ayakta siparisleri ve magaza kartlari ve ipotek üzerinde ödeme ücretleri cevapsiz içerebilir. Eger yanlis banka tarafindan tahsil edilir düsünüyorsaniz Yani, siz banka masraflari iadesi alabilirler.

Bu, 12 £ limit asagida ücretleri kanunsuz sayilacaktir asla ve bu banka masraflari reclaim anlamina gelmez; ancak fark OFT 12 £ üzerinde masraf biricik için enforcement eylemde olacaktir.

reclaiming banka masraflari arkasindaki yasa

banka masraflari reclaiming kavraminin arkasindaki yasa anlamak basittir - o onlarin müsteriler üzerinde bankalarin artirimi herhangi ücrete onlar ugramak gerçek maliyetleri orantili olmalidir devletler. Ancak, çogu zaman, ücretleri bankalar tarafindan levied kümesini miktari oldukça fazla daha aslinda ugramak zorunda, ve bu nedenle, banka masraflari geri alma hakkiniz vardir.

örnek alirsan, an Kredili Mevduat limit veya çek veya otomatik ödeme siçrama bir ücret bankaya esit tarafindan levied bir zaman £ 30 ila £ 35 etrafinda. Tabii ki bu maliyet, bankanin ugramak zorunda orantili degildir; ve dahasi, bu ücret bile limitiniz üzerinde tek bir kurus geçer geçerlidir! Ancak, mahkemelerin resmi kelimeleri hala bekleyen ve o zamana kadar hiç belli hukuk suçlamalari bankalar tarafindan levied empoze edilebilir.

Process banka masraflari reclaiming of

banka masraflari reclaim için, bu süreç uygulayabilirsiniz:

Spotting kanunsuz ücretleri

banka masraflari reclaim için, hesabinizda beyani onlari spot gerekir. Suçlamalar sen bitti ve yukarida bir ihlal kanunsuz olarak siniflandirilabilir banka maliyetleri ne are üstünde levied. Eger böyle tarihinde levied tahsil spot gerekir senin banka tarafindan. Eger banka hesap özeti bu asiri ücretleri hakkinda bilgi alabilirsiniz.

Bankalar, ama son 6 yildir tablolarin saglayabilir orada büyük ihtimalle bir bildirimde basina bir ücret olacaktir. 10 £ artik onlar için daha sarj edilebilir bir yasa ancak, Veri Koruma Yasasi, son 6 yil içinde tüm islemleri talep saglar altinda ve. Bu durumda, bankalar muhtemelen beyani seklinde bilgiler verecegiz.

geri istek bir karsiligi Yazma

Sonra size üzerinde toplanmaktadir edilmistir Banka masraflari geri ödemelerine iliskin banka ima ilk adimi atmaya gerek asiri masraflari hesaplanmistir. Sen tüm bilgileri ve bankanizla ücretleri reclaiming destekleyecektir diger tarih içerebilir.

bankanin tepki bekliyorum

Bir banka masraflari bankaniza notu reclaim göndermek banka, 40 gün yanit bulunmuyor olmasa sen Bilgi Komiserligi'ne Veri Koruma Yasasi ihlali onlari rapor özgürdürler. onlar bankaniz ücretleri reclaiming karsi bir kismi iadesi sunuyorsaniz, bunu reddedebilirsiniz. Tekrar yazabilir ve tam miktarda banka masraflari reclaim.

tanimlik onlarin reclaiming banka masraflari hakkinda müsterilerimiz tarafindan alinan Cevaplar çogu bankalar adl müsterileri bu konuda ve hataliyiz adl suçlamalarin yasal are - bankalar çok serbet vermek bankanizla ücretleri reclaiming karsi ödemek reddetme egilimindedir belirten are. Ne zaman ki banka banka masraflari geri ödemelerine hakkinda daha yazarken hiçbir yarar oldugunu düsünüyorsaniz, bir sonraki adima geçebilirsiniz.

Ögrenmek mahkeme eylem hakkinda

banka masraflari banka yazili isteklerine yielding degildir reclaim için bir yasal eylem için inisiyatif sürebilir. Ancak, simdi sizi bir iddia baslayan maliyetini kendisi ödeyecektir günü yaptigi bakmak gerekir. durumda basvurunuzu az £ 5.000, sizin bankanin hukuki maliyetleri sorumlu tutulamaz küçük iddialari mahkeme, dinlenir olacaktir. Ayrica daha iyi bir fikir yeni cari açmak veya kisisel krediler sizin için Banka masraflari reclaiming için, banka onlarla Hesabinizi kapatmak deneyebilirsiniz yasal islem çalistiginiz geçiriliyor.

iddiasi Making

Banka masraflari iki seçenek: biri yerel County Court sahsen gitmektir; ikincisi mahkeme sistemin Money Alacaklar çevrimiçi hizmet etmektir are reclaim için. Bu özellik insanlar, onlarin bilgisayar konforunda iddiada onlar geçinmek gibi ayrintilari kaydetmek saglar ve ücretlerini ödemesi £ 30 ila 120 £ online kendisi. Ikinci seçenek banka masraflari geri ödemelerine için basit ve sizin için çok zaman kazandirir.

Eylem banka tarafindan alinan

bu sefer olarak, çogu büyük olasilikla sen banka masraflari reclaiming için parayi alirsiniz. banka taleplerine yanit vermezse, 14 gün içinde varsayilan kazanacak. banka bir savunma, banka masraflari reclaiming of davanizi sürerse Ancak yeni adim girer. , Çok bankanin savunmasi için hareket ihtimali olmasina ragmen. Bu sizin banka masraflari geri ödemelerine için geçerli olup olmadigini Ama ne olursa olsun, bir mahkeme tahsis anket alacaksiniz. Bunu doldurmak için geri mahkeme bir hafta içinde göndermek - Ayrica banka bu soru bir kopyasini seçebilirsiniz gerekir. en çok sans olarak, banka bunun disinda olsun, siz de basvurunuzu alirsiniz. Ancak eger banka doesnt geri uzaga bu noktada yasal eylem senin durumunda kazanmis sonuçlanacaktir.

No comments:

Post a Comment